Εχασε το "Rogers Cup", κέρδισε τον σεβασμό ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να βάλει το τένις σε κάθε ελληνικό σπίτι, ενώ παρότι δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Rogers Cup, η θέση του στην παγκόσμια κατάταξη του σπορ έχει εκτοξευθεί στα ύψη!

Εχασε το "Rogers Cup", κέρδισε τον σεβασμό ο Τσιτσιπάς

Ντόμινικ Τίεμ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Κέβιν Άντερσον ήταν οι τέσσερις -κατά σειρά- στο TOP-10 της κατάταξης που αποκλείστηκαν απ' τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, μέχρι την επόμενη, ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να υπερπηδήσει το εμπόδιο του Ράφαελ Ναδάλ, χάνοντας στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο με 2-0 σετ.

Τι κι αν ηττήθηκε; Ο "Στεφ" απ' αυτό το τουρνουά μόνο θετικά είχε να αποκομίσει. Ενδεικτική ήταν η ατάκα του Ναδάλ, ο οποίος ανέφερε για τον Τσιτσιπά ότι "έχει όλο το μέλλον μπροστά του". Λόγια αναγνώρισης και σεβασμού απ' το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι με την πορεία του στον Καναδά ο Τσιτσιπάς ανέβηκε στην θέση υπ' αριθμόν 15, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στις 11 Αυγούστου του 2014 ήταν στο νούμερο 2205.

Τους τελευταίους μήνες ο Στέφανος διέγραψε μια εκπληκτική πορεία που μοιάζει βγαλμένη από σενάριο ταινίας και στα 20 του θεωρείται το "Next Big Thing" του παγκόσμιου τένις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK