H Τσεχία κατέκτησε το Davis Cup

Η "καθαρή" νίκη του Ράντεκ Στέπανεκ επί του Ντούσαν Λάγιοβιτς με 3-0 σετ και, μάλιστα, επί σερβικού εδάφους, χάρισε στην Τσεχία το δεύτερο συνεχόμενο Davis Cup.

H Τσεχία κατέκτησε το Davis Cup

Ο 34χρονος επικράτησε 6-3, 6-1, 6-1 του Σέρβου αντιπάλου του σε μία ώρα και 52 λεπτά και έγινε ο πρώτος τενίστας μετά τον Φρεντ Πέρι (1933, 1936) που κερδίζει το πέμπτο παιχνίδι του τελικού για δεύτερη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι στον περυσινό, 100ό, τελικό της διοργάνωσης, ο Ράντεκ Στέπανεκ είχε επικρατήσει του Νίκολας Αλμάγκρο και είχε χαρίσει το τρόπαιο στην ομάδα του.

Η Τσεχία, παράλληλα, έγινε η πρώτη μη διοργανώτρια ομάδα που κερδίζει το Davis Cup μετά την Ισπανία, η οποία το 2008 είχε θριαμβεύσει επί αργεντίνικου εδάφους.

"Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψουν. Είναι πολύ διαφορετικό από την πρώτη φορά. Το να υπερασπίζεσαι τον τίτλο σημαίνει τα πάντα. Παίζοντας στη Σερβία, μπροστά στους φιλάθλους της... Γράψαμε ιστορία σήμερα. Μπήκα με αυτοπεποίθηση στο ματς, είχα και την εμπειρία από πέρυσι. Από την Παρασκευή αισθανόμουν φοβερά στο κορτ.

Είμαι απίστευτα χαρούμενος, η κατάκτηση του Davis Cup είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Ελπίζω η χώρα να είναι περήφανη. Είμαστε μια μικρή χώρα και είναι τεράστια επιτυχία", είπε μετά τη νίκη του ο Ράντεκ Στέπανεκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK