Ο Novak Djokovic είπε ότι θα ξαναγίνει το νο1 και έγινε

Ο Novak Djokovic επέστρεψε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έπειτα από δυο χρόνια. Υποσχέθηκε να μείνει εκεί, στο τέλος της σεζόν. Αν τα καταφέρει, θα γίνει μοναδική περίπτωση τενίστα.

Ο Novak Djokovic είπε ότι θα ξαναγίνει το νο1 και έγινε

O Novak Djokovic έφτασε στον τελικό του ΑΤP 1000 Masters, στο Παρίσι. Εκεί έχασε από τον Karen Khachanov, τον οποίον θα βρεις στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης. That's all right, που είπε και ο Σέρβος. Είχε πατήσει ξανά στο Νο1. Για πρώτη φορά έπειτα από το Νοέμβρη του 2016.

Πριν πέντε μήνες, ο Nole ήταν στη χαμηλότερη θέση που 'χει βρεθεί, την τελευταία 12ετία -το 2006, όταν ήταν έφηβος: στο Νο22 του κόσμου, έπειτα από τον απογοητευτικό αποκλεισμό στα προημιτελικά του Roland Garros, τον Ιούνιο. Είχε προηγηθεί εγχείρηση στο δεξί αγκώνα και η αποκατάσταση. Γενικά, δεν πέρασε εύκολα.

Σκεφτόταν να μην πάει στο Wimbledon. Τελικά, πήγε. Και το πήρε -για τέταρτη φορά. Ακολούθησε το 32ο Masters του, στο Cincinnati, ο θρίαμβος -τρίτος στην καριέρα του- στο US Open τον Σεπτέμβριο και η δεύτερη θέση στο Παρίσι, που διέκοψε το σερί των επιτυχιών του στο 22-0. Δεν διέκοψε την πορεία του προς την επιστροφή στην κορυφή του κόσμου, για πέμπτη φορά. Βλέπεις, ο Rafael Nadal αποσύρθηκε αρχικά από το Παρίσι -λόγω ενοχλήσεων σε μύες του στομαχιού- και μετά από το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, προκειμένου να μπει στο χειρουργείο και να διορθώσει το πρόβλημα στον αστράγαλο.

Μόλις ενημερώθηκε ο Djokovic για αυτήν την εξέλιξη, είπε πως " θα τελειώσω τη χρονιά ως Νο1". Αν τα καταφέρει, θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία των ATP Rankings που ολοκληρώνει χρονιά στην κορυφή, αφότου ήταν εκτός του ΤΟΡ20 την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Ο τελευταίος που έκανε ράλι από θέση εκτός της πρώτης εικοσάδας, για μια από τις πρώτες ήταν ο Marat Safin, ο οποίος το 2000 είχε βρεθεί στο Νο36 πριν τελειώσει τη χρονιά στο Νο2 (του έφαγε την πρωτιά ο Gustavo Kuerten, στο τελευταίο ματς της χρονιάς). Αν ο Djokovic κάνει αυτό που υποσχέθηκε, θα είναι η πέμπτη φορά που τελειώνει διαδρομή ως ο κορυφαίος τενίστας του πλανήτη. Θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των Roger Federer και Jimmy Connors και θα 'χει μόνο ο Pete Sampras των έξι Νο1.

" Αυτό που έκανε φέτος ο Novak είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά comebacks της ιστορίας" σχολίασε ο Chris Kerned, επίτιμος πρόεδρος του ATP, " ήταν φαινομενική η επιστροφή του σε καλή κατάσταση, κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο πριν έξι μήνες". Ο ίδιος ο Σέρβος ομολόγησε ότι " αν κάποιος μου έλεγε προ εξαμήνου ότι θα είμαι στο Νο1, θα θεωρούσα πως κάνει κακόγουστο αστείο, δεδομένου του πώς ένιωθα και του πώς έπαιζα". Αλλά για όλα υπάρχει τρόπος, όταν υπάρχει θέληση.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK