Το ATP Finals πάει Τορίνο, γιατί είναι πολλά τα λεφτά Νόλε

Το Τορίνο θα γίνει η 15η διαφορετική πόλη που θα φιλοξενήσει για 4 χρόνια το πέμπτο μεγαλύτερο τουρνουά τένις της χρονιάς, χάρη στην εκτόξευση του χρηματικού επάθλου για τους αθλητές! Από το 2021, βέβαια.

Spain's Rafael Nadal, right, congratulates Serbia's Novak Djokovic after Djokovic won the men's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 27, 2019. (AP Photo/Aaron Favila)
Spain's Rafael Nadal, right, congratulates Serbia's Novak Djokovic after Djokovic won the men's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 27, 2019. (AP Photo/Aaron Favila) AP PHOTO/AARON FAVILA

Τόκιο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βοστόνη, Μελβούρνη, Στοκχόλμη, Χιούστον, Νέα Υόρκη, Φρανκφούρτη, Ανόβερο, Λισαβόνα, Σίδνεϊ, Σανγκάι και Λονδίνο. Τώρα και στο Τορίνο.

Όχι δεν πρόκειται για τη διαφημιστική καμπάνια ή την περιοδεία κάποιας θεατρικής παράστασης. Το ταξίδι από τη μια γωνιά του κόσμου στην άλλη αφορά το 'δρομολόγιο' που ακολούθησε το ATP Finals από το 1970 στην Ιαπωνία ως το... 2025. Δεν βιαζόμαστε εμείς. Οι υπεύθυνοι, έχοντας τη σύμφωνοι γνώμη των αθλητών, ενημέρωσαν για το 'διαζύγιο' με την 'O2 Arena' του Λονδίνου και την αυτόματη 'παντρειά' με το 'Pala Alpitour' στο Τορίνο σε ό,τι έχει να κάνει με τη φιλοξενία του πέμπτου σε επίπεδο σημαντικότητας τουρνουά κάθε χρονιάς ν' αλλάξει.

Φταίει ο έρωτας για τον ιταλικό βορρά; Δεν θα 'λεγες πως η πρωτεύουσα του Πιεμόντε είναι ο πιο παραδοσιακός τουριστικός προορισμός στην επικράτεια της γείτονας χώρας. Το χρήμα είναι η αιτία, αφού εξασφαλίστηκε πως το χρηματικό έπαθλο που θα μοιραστεί στους συμμετέχοντες θα αυξηθεί κατά την τετραετία (2021-2025) της σύμβασης περισσότερο από 50%, συγκριτικά τουλάχιστον με τα 8 εκατομμύρια δολάρια που θα δοθούν εφέτος.

Ως βάση ορίστηκαν τα 14.5 εκατομμύρια δολάρια και ανεβαίνουμε.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο1 του κόσμου και πρόεδρος του Συμβουλίου των παικτών, επέλεξε να ρίξει αλλού το βάρος, λέγοντας πως " παραδοσιακά είναι ένα τουρνουά που μετακόμιζε και είμαι ενθουσιασμένος που κατέληξε στο Τορίνο". Δεν έπεισε, αλήθεια είναι.

Το Μάντσεστερ, η Σιγκαπούρη και το Τόκιο διεκδίκησαν επίσης το χρίσμα προκειμένου να λάβουν τη σκυτάλη από το Λονδίνο που είχε την αποκλειστικότητα από το 2009. Εκεί που νίκησε τέσσερις διαδοχικές χρονιές ο Τζόκοβιτς (2012, 2013, 2014, 2015), άλλες 2 ο Φέντερερ (2010, 2011) κι από μία οι Νταβιντένκο (2009), Μάρεϊ (2016), Ντιμιτρόφ (2017) και Ζβέρεφ (2018). Το Τορίνο προσπέρασε όλους τους ανταγωνιστές στη στροφή.

" Πιστεύουμε πως το Τορίνο διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που θα οδηγήσουν το τουρνουά σε νέα ύψη", ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος της ATP.

Σε βουνό με χρήματα, θα έπρεπε να πει καλύτερα!

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Aaron Favila

News 24/7

24MEDIA NETWORK