Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Ρέγας

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου βρέθηκε o Δημήτρης Ρέγας όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Ο αθλητής φέρεται να έχει κάνει χρήση της ουσίας m3 στην οποία είχαν βρεθεί θετικοί οι 11 αρσιβαρίστες της Εθνικής ομάδας αλλά και ο κολυμβητής Γιάννης Δρυμωνάκος.

Με τη γνωστοποίηση της είδησης, ο Ρέγας εξέδωσε ανακοίνωσε κατά την οποία αναφέρει ότι θα υποβάλλει μήνυση κατ' αγνώστων.

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τις αρμόδιες αρχές ότι το δείγμα ούρων μου σε έλεγχο ντόπινγκ που διεξήχθη προ ενός μηνός στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου βρέθηκε θετικό. Με περισσή έκπληξη αλλά και τρόμο πληροφορήθηκα ότι η ουσία η οποία ανιχνεύθηκε στο δείγμα μου είναι η ίδια ουσία που βρίσκεται πίσω από το σκάνδαλο της Ομοσπονδίας άρσης βαρών (methyltrienolone).

Είμαι μόλις 22 ετών με μικρή διαδρομή στον πρωταθλητισμό, όπου ονειρευόμουν και ακόμη ονειρεύομαι να φτάσω ψηλά. Ουδέποτε θεώρησα απαραίτητο να κάνω χρήση απαγορευμένων ουσιών και αυτό γιατί μοναδικός στόχος μου στον αθλητισμό ήταν να κάνω περήφανους τους γονείς μου και όσους πίστεψαν σε εμένα. Μέσα στο βαρύ αντιαθλητικό κλίμα και τις μέρες απαξίωσης που περνάει ο αθλητισμός στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες, εκτός από ανήθικη θα ήταν πραγματικά αυτοκτονική και πέραν κάθε λογικής η χρήση αναβολικών από έναν αθλητή που, αφενός, είναι εγγεγραμμένος στις λίστες της WADA, και, αφετέρου, γνωρίζει ότι θα ελεγχθεί στο συγκεκριμένο αγώνα. Πολύ περισσότερο η χρήση της συγκεκριμένης ουσίας, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει ντόρο και βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Υπογραμμίζω δε, ότι γνώριζα πως θα υποβληθώ τη συγκεκριμένη ημέρα σε έλεγχο ντόπινγκ. Δυστυχώς, όμως, το γνώριζαν και άλλοι. Αυτοί που με αυτή τους την ενέργεια επιχείρησαν να επιβάλλουν καθεστώς τρομοκρατίας στους αθλητές στίβου προεόρτια των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου. Υπόσχομαι ότι θα επιστρατεύσω όλες μου τις δυνάμεις και όλους τους φορείς για να ανακόψω την προσπάθεια αυτών που έβαλαν ως στόχο να πληγώσουν και το στίβο.

Εντός των επομένων ωρών θα υποβάλλω μήνυση κατ' αγνώστων, ενώ με την παρούσα επικαλούμαι και τη συνδρομή της διοίκησης του ΟΑΚΑ ώστε να εξεταστεί από τις Αρχές το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των χώρων προθέρμανσης.

Δεν αισθάνομαι τόσο την ανάγκη να φωνάξω ότι είμαι καθαρός, όσο την ανάγκη να στρέψω το βλέμμα σας σ' αυτούς που με δόλια μέσα σπέρνουν τον τρόμο".  

Face Control

Το bullying στον Φετφατζίδη

Ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι ο Πάσπαλι του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Μία φάση που τον στιγμάτισε και η αναζήτηση της εξιλέωσής. Το γκολ με τη Λαμία ήταν το πρώτο βήμα, αναζητά το επόμενο.