Παγκόσμιο ρεκόρ για Ισινμπάγεβα, τραυματίστηκε ο Πάουελ

Άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ, στην πλούσια συλλογή της, προσέθεσε η Γέλενα Ισινμπάγεβα. Η Ρωσίδα αθλήτρια του άλματος επί κοντώ έκανε 5.03 μ. στο Golden League της Ρώμης μόλις στην πρώτη της εφετινή εμφάνιση.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε και πάλι στην ίδια και το είχε κάνει επί φινλανδικού εδάφους, όταν είχε περάσει τα 2.01 μ. στο παγκόσμια πρωτάθλημα του Ελσίνκι το 2005. Μ’ αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ η Ισινμπάγεβα έφθασε τα 22, τα 12 εκ των οποίων είναι σε ανοιχτό στίβο.

«Ήμουν έτοιμη για το ρεκόρ. Είναι ότι ήθελα. Αφού πέρασα τα 4.95 μ. ένιωσα ότι πρέπει να βάλω τον πήχη στο 5.03 και όχι στο 5.02. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Έρχονται Ολυμπιακοί Αγώνες και θα έρθουν και άλλα ρεκόρ», δήλωσε η 26χρονη αθλήτρια.

Άτυχος στάθηκε ο Ασάφα Πάουελ αφού αντιμετώπισε πρόβλημα στους προσαγωγούς και αποσύρθηκε από τον τελικό των 100 μ. Ο Τζαμαϊκανός τερμάτισε πέμπτος στον προκριματικό αγώνα και επέλεξε να μην διακινδυνεύσει περισσότερο, αποφασίζοντας να μείνει εκτός τελικού.

Ο ατζέντης του Πολ Ντόιλ, δήλωσε για το θέμα: "Δεν είναι τίποτα. Απλά αισθάνθηκε μια κράμπα στον προσαγωγό. Θα είναι εντάξει, αλλά δεν θα πάρει κάποιο ρίσκο σε χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Είχε προβλήματα με τους προσαγωγούς στο παρελθόν και τα ξεπερνούσε κάθε φορά".

Από τα υπόλοιπα αγωνίσματα ξεχώρισε η προσπάθεια του Όσκαρ Πιστόριους. Ο Νοτιοαφρικανός έτρεξε στη 2η σειρά των 400 μ., τερματίζοντας έβδομος. Παρά το ότι έκανε την καλύτερη του εφετινή του επίδοση δεν κατάφερε όμως να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.