Μπολτ και Ισινμπάγιεβα οι κορυφαίοι του 2008

Ο Ουσέιν Μπολτ και η Έλενα Ισινμπάγιεβα είναι οι κορυφαίοι αθλητές του 2008 όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (23/11) η IAAF κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου Γκαλά στο Μονακό.

Ο 22χρονος Τζαμαϊκανός σπρίντερ υπερίσχυσε του Αιθίοπα Κενενίσα Μπεκέλε και του Κουβανού Ντάιρον Ρόμπλες, που ήταν φιναλίστ ενώ η 26χρονη Ρωσίδα επικοντίστρια κέρδισε στην κόντρα αυτή την Τιρουνές Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία και την Κενυάτισσα Πάμελα Τζελίμο.

Στην κατηγορία της καλύτερης εμφάνισης της χρονιάς στους άνδρες, το βραβείο πήρε ο Ντάιρον Ρόμπλες, ο οποίος δεν ήταν στη τελική λίστα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου είχε ανακοινώσει στα μέσα Νοεμβρίου τον Ουσέιν Μπολτ (δύο υποψηφιότητες) και τον Χαϊλέ Γκεμπρσελασιέ ως φιναλίστ με τον Κουβανό, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 110μ. εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ μέσα στη χρονιά, να είναι εκτός. Ξαφνικά λοιπόν από εκεί που ο Ρόμπλες δεν βρισκόταν στη τελική λίστα βρέθηκε να βραβεύεται…

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, το βραβείο μοιράστηκε στην Τιρουνές Ντιμπάμπα και την Μπάρμπορα Σποτάκοβα. Η πρώτη βελτίωσε περίπου πέντε δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000μ. που κατείχε για έναν χρόνο η βασική αντίπαλος και συμπατριώτισσα της Μεσερέτ Ντεφάρ ενώ η δεύτερη πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό.

Αναλυτικά οι βραβευθέντες

Αθλητής της χρονιάς: Ουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα)

Αθλήτρια της χρονιάς: Έλενα Ισινμπάγιεβα (Ρωσία)

Καλύτερη εμφάνιση αθλητή: Ντάιρον Ρόμπλες (Κούβα)

Καλύτερη εμφάνιση αθλήτριας: Τιρουνές Ντιμπάμπα (Αιθιοπία) - Μπάρμπορα Σποτάκοβα (Τσεχία)

Αποκάλυψη της χρονιάς: Πάμελα Τζελίμο (Κένυα)

Βραβείο προσφοράς: Καΐσα Μπέργκβιστ (Σουηδία) - Στέφαν Χολμ (Σουηδία) - Τζέφερσον Πέρεζ (Εκουαδόρ)

Βραβείο έμπνευσης: Χένρι Ρόνο (Κένυα)

Βραβείο προσφοράς «80 χρόνια γυναικείος αθλητισμός στους Ολυμπιακούς Αγώνες»: Τζάκι Τζόινερ Κέρσι (ΗΠΑ)

Ειδικό βραβείο Ολυμπιακών Αγώνων: Ουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) - Τιρουνές Ντιμπάμπα (Αιθιοπία) - Έλενα Ισινμπάγιεβα (Ρωσία) - Φρανσουά Μπανγκό (Καμερούν) - Άντζελο Τέιλορ (ΗΠΑ) - Αντρέας Θόρκιλτσεν (Νορβηγία)

Face Control

Το bullying στον Φετφατζίδη

Ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι ο Πάσπαλι του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Μία φάση που τον στιγμάτισε και η αναζήτηση της εξιλέωσής. Το γκολ με τη Λαμία ήταν το πρώτο βήμα, αναζητά το επόμενο.