Κινδυνεύει να χάσει το ολυμπιακό μετάλλιο του Πεκίνο η Δεβετζή λόγω ντόπινγκ

Αμεσο κίνδυνο για να χάσει το μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο διατρέχει η Πηγή Δεβετζη. Το δείγμα της βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε πριν από λίγες ημέρες και έτσι θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Αμεσο κίνδυνο για να χάσει το μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο διατρέχει η Πηγή Δεβετζη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Εθνους της Κυριακής" η άλτρια του τριπλούν από την Αλεξανδρούπολη βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Οι νέοι κανονισμοί περί ντόπινγκ παγκοσμίως προβλέπουν την...κατάψυξη των δειγμάτων και την επαναξέτασή τους 8 χρόνια μετά.

Αυτό της Δεβετζή βρέθηκε θετικό αλλά είναι σίγουρο ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης θα ζητήσει επανεξέταση ή θα προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ολυμπιονίκης του τριπλούν τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου με αποκλεισμό δύο ετών τον Δεκέμβριο του 2010, όταν δεν είχε δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή.

Επίσης πριν από δέκα μήνες αποκαλύφθηκε ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας και στην Οσάκα το 2007 όταν επίσης είχε κατακτήσει μετάλλιο. 

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.