Η αντίδραση της Στεπάνοβα και οι φόβοι της WADA

Η Γούλια Στεπάνοβα προσέφυγε στο CAS κατά της απόφασης της ΔΟΕ που την θέτει εκτός αγώνων, ενώ η WADA εκφράζει την αντίθεση της. Εκτός Ρίο ήδη έντεκα Ρώσοι.

Η αντίδραση της Στεπάνοβα και οι φόβοι της WADA

Σχεδόν μετά από 24ώρες από την απόφαση της ΔΟΕ που την αφήνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Γιούλια Στεπάνοβα πέρασε στην αντεπίθεση καταθέτοντας έφεση. Η Ρωσίδα δρομέας των 800μ. θέλει να αγωνιστεί στο Ρίο και θα κάνει ότι μπορεί.

Η Στεπάνοβα δεν έχει μιλήσει πουθενά μετά από αυτή την απόφαση, ενώ μέσα από το περιβάλλον της τονίζεται ότι η απόφαση της ΔΟΕ βασίστηκε σε στοιχεία τα οποία δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. "Η Γιούλια μίλησε πολλές φορές τόσο στην IAAF όσο και στη WADA και όλοι βρήκαν τα κίνητρα και τις πληροφορίες που τους παρείχε να είναι ειλικρινής και απόλυτα αξιόπιστες" τόνισαν άνθρωποι του περιβάλλοντος της.

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι της WADA ανησυχούν μετά τον αποκλεισμό της Στεπάνοβα. "Στέλνουμε το λάθος μήνυμα σε όσους θέλουν να ομολογήσουν ή να μας παρέχουν πληροφορίες για υποθέσεις ντόπινγκ. Με αυτή την απόφαση τους αποτρέπουμε από το να το κάνουν στο μέλλον" τόνισε μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός διευθυντής της WADA Τρέιβις Τίγκαρντ.

Εκτός Ρίο οκτώ κολυμβητές, αναμένονται οι υπόλοιπες αποφάσεις

Από εκεί και πέρα έχει αρχίσει ο χορός των αποφάσεων από τις Ομοσπονδίες στις οποίες πέταξε το μπαλάκι για τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών η ΔΟΕ. Ήδη οκτώ Ρώσοι κολυμβητές βρίσκονται εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Γιούλια Εφίμοβα (100μ. και 200μ. πρόσθιο. 4Χ100μ. μεικτή), Νατάλια Λόβτσοβα (50μ. ελεύθερο, 100μ. πεταλούδα, 4Χ100μ. ελεύθερο), Ντάρια Ουστίνοβα (100μ. και 200μ. ύπτιο, 4Χ100μ. μεικτή) αποκλείστηκαν γιατί στο παρελθόν είχαν βρεθεί θετικές σε έλεγχο ντόπινγκ, ενώ οι Βλαντ Μόροζοφ (50μ. και 100μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. μεικτή), Μιχαΐλ Ντοβγκάλιουκ (4Χ200μ. ελεύθερο), Νικίτα Λόμπιντσεφ (200μ. ελεύθερο και 4Χ200μ. ελεύθερο. 4Χ100μ. ελεύθερο), και Αναστασία Κραπίβινα (10χλμ. open water) έμειναν εκτός Ρίο γιατί τα ονόματα τους αναφέρονται στην έκθεση του ΜακΛάρεν.

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία του Τένις έχει ενημερώσει ότι οι οκτώ αθλητές που έχουν δηλωθεί μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά, ενώ αντίθετα τρεις αθλητές της κωπηλασίας θα τεθούν και εκείνοι εκτός. Οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες θα εξετάσουν κάθε περίπτωση ξεχωριστά και αναμένεται να τοποθετηθούν άμεσα.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Αγώνες αρχίζουν στις 5 Αυγούστου και ήδη οι περισσότεροι Ρώσοι αθλητές δηλώνουν έτοιμοι να κινηθούν νομικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK