Κοντονής: "Ο στίβος μάς έδωσε μεγάλη χαρά"

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής δέχτηκε τη Δευτέρα στο γραφείο του την Εθνική Ομάδα Στίβου που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Κοντονής: "Ο στίβος μάς έδωσε μεγάλη χαρά"

Εκτός από τις Κατερίνα Στεφανίδη και Βούλα Παπαχρήστου που κατέκτησαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στην παραπάνω διοργάνωση οι υπόλοιποι αθλητές και οι αθλήτριες που έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση ήταν οι: Μαρία Μπελιμπασάκη, Ελισσάβετ Πεσιρίδου, Ανδριάνα Φέρρα, Αναστασία Μαρινάκου, Χάιδω Αλεξούλη, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, Νίκος Καψής, Πάρις Μπατζάβαλης, Δημήρης Πατσουκάκης, Γιώργος Τσάκωνας, Δημήτρης Τσιάμης και οι προπονητές Γιώργος Πομάσκι, Κριέρ Μίτσελ, Μανώλης Καραγιάννης, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Ιωάννα Σιώμου και Βάσω Παναγιωτοπούλου.

Τους αθλητές και τις αθλήτριες συνόδευαν ο πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κώστας Παναγόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Σταματόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Σεβαστής.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής αφού μετέφερε και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τις ευχές για καλά αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους αθλητές για την προετοιμασία τους αλλά και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Κοντονής εξήγησε στους αθλητές την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση να λύσει χρόνια προβλήματα μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες προπόνησης των αθλητών φέρνοντας ως παράδειγμα τον Άγιο Κοσμά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Σταύρος Κοντονής:

«Ο Στίβος μας έδωσε μεγάλη χαρά και αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι είχαμε μια μεγάλη αριθμητικά ομάδα από αγόρια και κορίτσια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Και μέσα από αυτή τη μεγάλη ομάδα ήρθαν και δύο λαμπρές διακρίσεις για δύο αθλήτριες την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Βούλα Παπαχρήστου. Θέλω να πω λοιπόν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως και στην ομάδα των παίδων που μας έδωσε μεγάλες χαρές και ελπίδες πριν λίγες μέρες.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι μεγάλη σε όλα τα επίπεδα και σε αυτό των αθλητικών υποδομών και των κινήτρων στους αθλητές. Πρώτα από όλα να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, πολλές εκ των οποίων παρουσίαζαν εικόνα εγκατάλειψης και σε μεγάλο βαθμό τις έχουμε συμμαζέψει. Το δεύτερο που προσπαθήσαμε και πετύχαμε ήταν να αποκαταστήσουμε ζημιές που δυστυχώς επί χρόνια υπήρχαν και δεν μπορούσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες να έχουν ένα ικανοποιητικό και ανθρώπινο χώρο προπόνησης. Όπως έγινε με το κλειστό προπονητήριο του Ο.Α.Κ.Α. Μετά από τόσα χρόνια, πέρασε και ένας χειμώνας που δεν γινόταν λίμνη. Πετύχαμε να διατηρήσουμε το προπονητήριο του Αγίου Κοσμά σε ένα υψηλό επίπεδο αλλά και να μεταφέρουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του στο Μητροπολιτικό Πάρκο που θα δημιουργηθεί.

Τις επόμενες μέρες θα περάσει από τη Βουλή και η συγκρότηση της διοίκησης του κλειστού της Παιανίας. Δυστυχώς από το 2002 εκκρεμούσε ο διορισμός διοίκησης με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση ένα κλειστό που αποτελούσε «στολίδι» για τον αθλητισμό.

Όλα αυτά προσπαθεί η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, για τον ελληνικό λαό και τον ελληνικό αθλητισμό. Εξήγησα στα παιδιά τι προσπάθειες κάνουμε και ειλικρινά τα παιδιά με εξέπληξαν με την ωριμότητά τους. Τους ευχήθηκα καλή επιτυχία στους αγώνες που ακολουθούν και τους είπα ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας τους συνοδεύουν οι ευχές όλων των Ελλήνων. Θα είναι μεγάλη χαρά να βλέπουν οι Έλληνες νέα παιδιά να διακρίνονται και την ελληνική σημαία να ανεβαίνει ψηλά».

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κώστας Παναγόπουλος από την πλευρά του τόνισε:

«Η Εθνική ομάδα Στίβου των ανδρών και των γυναικών είχε σήμερα τη χαρά να έχει μια ώρα ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού τον κ. Κοντονή τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον του. Όχι μόνο σήμερα, αλλά από τη στιγμή που ανέλαβε αυτή τη θέση, γιατί πράγματι αγαπά τον αθλητισμό, αγαπά τον Στίβο και δρομολογεί λύσεις μετά από χρόνια σε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα υποδομών, τα οποία θα διευκολύνουν πρωταθλήτριες και πρωταθλητές να συνεχίζουν να γυμνάζονται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Ο ελληνικός στίβος περνάει το καλύτερο καλοκαίρι του, εδώ και χρόνια, χάρη στην υπερπροσπάθεια των αθλητών-αθλητριών και προπονητών-προπονητριών. Τους αξίζουν συγχαρητήρια αλλά και τη δέσμευσή μας ότι θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την προσπάθειά τους. Τους ευχόμαστε το καλύτερο στους αγώνες που έρχονται με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

News 24/7

24MEDIA NETWORK