Ο... Μπολτ των Μαραθώνιων, "απειλεί" να κατέβει τις 2 ώρες

Μαραθώνιος σε λιγότερο από 120 λεπτά; Ο Κενυάτης Κιπτσόγκε κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ και πλέον είναι έτοιμος για την υπέρτατη πρόκληση - υπέρβαση.

Στο Μαραθώνιο του Βερολίνου ο Έλιουντ Κιπτσόγκε έκανε τον απόλυτο χρόνο! Κάλυψε την απόσταση σε 2:01.40 και "έσβησε" την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που κρατούσε ο συμπατριώτης του Ντένις Κίμετο από τον Σεπτέμβρη του 2014, επίσης στο Βερολίνο, "κατεβάζοντας" +1 λεπτό το παγκόσμιο ρεκόρ.

Στα 33 του ο Κιπτσόγκε είναι πλέον ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών. Όχι μόνο είναι ο χρυσός ολυμπιονίκης, όχι μόνο είναι ο παγκόσμιος ρέκορντμαν, αλλά έχει νικήσει στους 10/11 αγώνες που έχει συμμετάσχει απ' όταν άφησε τα 5.000μ αλλάζοντας αγώνισμα.

Επόμενος μεγάλος στόχος του; Να ρίξει το ρεκόρ του κάτω από τις 2 ώρες! Γίνεται; Όλα είναι δυνατά από τον Μπολτ των Μαραθώνιων!

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!