Παραμένει το χάος στο ΟΑΚΑ

Η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Γ.Γ.Α. ζήτησε την αναστολή λειτουργίας του προπονητηρίου του ΟΑΚΑ με τον ΣΕΓΑΣ να ζητά άμεση λύση.

Παραμένει το χάος στο ΟΑΚΑ

Ανακοίνωση σχετικά με το αδιέξοδο, το οποίο έχει δημιουργηθεί στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ εξέδωσε σήμερα η ομοσπονδία, με αφορμή την εισήγηση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Γ.Γ.Α., η οποία ζήτησε την αναστολή λειτουργίας, του χώρου.

Το πρόβλημα φυσικά δεν προέκυψε τώρα. Τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη από ποτέ σε ένα κλειστό προπονητήριο στο οποίο γυμνάζονται ορισμένοι από τους καλύτερους Έλληνες πρωταθλητές του στίβου.

Άλλωστε, δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τις φωτογραφίες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα και αφορούσαν τα νερά της βροχής που έμπαιναν στο προπονητήριο. Ο ΣΕΓΑΣ είχε δώσει προσωρινή λύση στο θέμα ωστόσο το πρόβλημα όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει και χρειάζεται να επιδιορθωθούν οι ζημιές.

Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής τον περασμένο Ιούνιο είχε προχωρήσει σε αντικατάσταση της διοίκησης του ΟΑΚΑ λόγω της κατάστασης και της κακής διαχείρισης των εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο ΣΕΓΑΣ, εδώ και χρόνια, διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη κατάσταση του κλειστού προπονητηρίου στο ΟΑΚΑ, ζητώντας την άμεση στεγανοποίηση και τη γενικότερη επισκευή και συντήρηση του.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, αλλά και τις σχετικές δημόσιες δηλώσεις των Υφυπουργών Αθλητισμού της τελευταίας πενταετίας, κανένα έργο και καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει.

Ο χώρος που γυμνάζονται κορυφαία στελέχη των εθνικών μας ομάδων όχι μόνο δεν επιτρέπει τη σωστή προετοιμασία τους, αλλά και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια τους.

Αναμενόμενο επακόλουθο της αδιαφορίας της Πολιτείας ή/και της αδυναμίας της να ιεραρχήσει προτεραιότητες, είναι η από 3/9/15 εισήγηση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Γ.Γ.Α. για αναστολή λειτουργίας, του κλειστού προπονητηρίου, με αποκλεισμό του χώρου και διακοπή της ηλεκτροδότησης του, μέχρι να στεγανοποιηθεί.

Έστω και τώρα, η Πολιτεία αλλά και η διοίκηση του ΟΑΚΑ οφείλουν να κινητοποιηθούν για να προχωρήσουν άμεσα, με κατεπείγουσες διαδικασίες τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης του χώρου.

Ας συνειδητοποιήσουν όλοι οι υπεύθυνοι ότι σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, οι αθλήτριες και οι αθλητές μας δεν θα έχουν καμία δυνατότητα προετοιμασίας για τα μεγάλα αγωνιστικά ραντεβού της χρονιάς, με κορυφαίο τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έχουμε κουραστεί από τα λόγια. Απαιτούμε έργα. Τώρα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK