Όταν η 15χρονη Στεφανίδη έσπαγε το παγκόσμιο ρεκόρ

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όμως προηγουμένως είχε καταφέρει να καταρρίψει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις νεανίδες. Δείτε σε VIDEO την 15χρονη -τότε- πρωταθλήτρια να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Όταν η 15χρονη Στεφανίδη έσπαγε το παγκόσμιο ρεκόρ

Η προσπάθεια και οι κόποι της Κατερίνας Στεφανίδη απέφεραν καρπούς, αφού τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/08) η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επι κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η 26χρονη χρυσή Ολυμπιονίκης, που τις προσπάθειές της στηρίζει η Stoiximan.gr, πραγματοποίησε μία εξαιρετική και μεστή εμφάνιση και με άλμα στα 4.85μ. κατέκτησε την κορυφή του κόσμου! Βέβαια, η τεράστια επιτυχία της Στεφανίδη μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς από πολύ μικρή ηλικία είχε δείξει πως πρόκειται για ένα "παιδί θαύμα" του αθλήματος.

Απόδειξη πως το το 2005, σε ηλικία 15 ετών έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων 2(!) φορές στον ίδιο αγώνα, φθάνοντας στα 4.37μ., ενώ λίγο καιρό αργότερα ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μαράκες με 4.30μ.

Το 2007 στο Παγκόσμιο Νέων που έγινε στην Οστράβα έφτασε την δεύτερη θέση με 4,25μ. Το 2008 κέρδισε το χάλκινο με 4,25μ στο World Junior Championship στο Μπίντκος της Πολωνίας. Την ίδια χρονιά κέρδισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Στάνφορντ Κάρντιναλς.

Έχει ρεκόρ 4.86 μέτρα στον ανοιχτό και 4.90 μέτρα στον κλειστό στίβο, ενώ πριν απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε χριστεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2016 με άλμα στα 4.81μ.

Δείτε την κατάρριψη του ρεκόρ:

Δείτε την απονομή απ' το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα:

Δείτε PHOTOS της νεαρής Κατερίνας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Κατερίνα Στεφανίδη!
Το "χρυσό" άλμα της Στεφανίδη
Οι πανηγυρισμοί και τα δάκρυα χαράς της Στεφανίδη
Απολαυστική Στεφανίδη: "Συγγνώμη που σας ξενύχτησα!"
Η... χρυσή φωτογραφία Μπολτ - Στεφανίδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK