Στα ουράνια η Ελλάδα, παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη!

Φέρτε της αντίπαλο μήπως και την κοντράρει! Μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχτηκε και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Λονδίνο, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κατακτά τους αιθέρες με κορυφαίο άλμα στα 4 μέτρα και 91 εκατοστά στον τελικό του επί κοντώ που συνιστά ατομικό ρεκόρ για την ίδια και κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο!

Μία Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μία γεννημένη πρωταθλήτρια στο στίβο όχι μόνο κυκλοφορεί ανάμεσά μας αλλά διαφημίζει το όνομα της χώρας μας σε κάθε γωνιά της γης. Η Κατερίνα Στεφανίδη τα κατάφερε και πάλι: μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκλήρωσε την απίστευτη συλλογή της το βράδυ της Κυριακής καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κάνοντας το φίλαθλο κοινό του Λονδίνου αλλά και όλου του κλασικού αθλητισμού να υποκλιθούν στο μεγαλείο της!

Ουσιαστικά η 27χρονη πρωταθλήτρια ήταν το μεγάλο φαβορί για την κορυφή στην αγγλική πρωτεύουσα και απέδειξε πως όχι μόνο δεν αγχώθηκε από αυτή την "ταμπέλα" που την ακολουθούσε (σε εξαιρετική φόρμα εδώ και καιρό) αλλά την ενέπνευσε για να ξεπεράσει και τον εαυτό της.

 

Οι προσπάθειές της άλλωστε ήταν εντυπωσιακές. Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4 μέτρα και 65 εκατοστά, με την πρώτη τα 4.75 και με την πρώτη το 4.82, ενώ έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση (η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις πήρε το ασημένιο μετάλλιο με κορυφαίο άλμα στα 4 μέτρα και 75 εκατοστα ενώ η Ρεϊνάδο από την Βενεζουέλα και η Σίλβα από την Κούβα πήραν χάλκινο με άλματα στα 4.65μ.), πέταξε στον... Θεό!

Συγκεκριμένα, ξεπέρασε τα 4 μέτρα και 91 εκατοστά για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη και δόξα στην ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία της, με το άλμα αυτό να συνιστά προσωπικό και πανελλήνιο ρεκόρ και να αποτελεί ταυτόχρονα την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο!

 

Σημειώνεται πως η Στεφανίδη έγινε ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας (ο Κώστας Κέντέρης ο πρώτος) που έχει ταυτόχρονα στην κατοχή της, Ολυμπιακό, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό τίτλο, με το μετάλλιο αυτό να είναι το 21ο για τα ελληνικά χρώματα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 5ο χρυσό! Όσο για την ίδια, έχει ήδη μπει στο πάνθεον του κλασικού αθλητισμού έχοντας πανηγυρίσει τέσσερις τίτλους μέσα σε μόλις 13 μήνες: πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!

 

ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΑ 4.65:

 

ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΑ 4.75:

 

ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΟ 4.82:

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΟΡΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ:

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΑ 4.89:

 

Photo Credits: Eurokinissi