Το πρώτο 1-2 του ελληνικού στίβου ήταν... γυναικεία υπόθεση

Για πρώτη φορά από το 2002 η Ελλάδα θα έχει δύο αθλήτριες στο βάθρο, με τις Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου να ανεβάζουν την "γαλανόλευκη" συγκομιδή μεταλλίων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα 26.

Το πρώτο 1-2 του ελληνικού στίβου ήταν... γυναικεία υπόθεση

Ο ελληνικός στίβος κατέκτησε δύο ακόμη μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ύστερα απ' την επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, ήταν η σειρά των Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου να ανέβουν στο βάθρο του επί κοντώ.

Οι δύο αθλήτριες έγραψαν ιστορία, μιας και κατάφεραν να κάνουν το πρώτο 1-2 του ελληνικού στίβου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, η Στεφανίδη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά δύο χρυσά σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2016, 2018), φτάνοντας συνολικά τρία μετάλλια (έχει και ένα ασημένιο το 2014).

Όσον αφορά την Νικόλ Κυριακοπούλου, κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση (έχει και ένα χάλκινο το 2012).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά από το 2002 ο ελληνικός στίβος θα δει δύο αθλήτριες που ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών. Εκείνη τη χρονιά στο Μόναχο η Κατερίνα Βόγγολη είχε κατακτήσει το χρυσό στη δισκοβολία με την Αναστασία Κελεσίδου να κατακτά το χάλκινο.

Η αμέσως προηγούμενη φορά που υπήρξε ανάλογο κατόρθωμα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν το 1982 και στον ακοντισμό. Τότε η Άννα Βερούλη είχε κατακτήσει το χρυσό και η Σοφία Σακοράφα το χάλκινο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK