Βράβευσαν νωρίτερα τον Γκάτλιν λόγω... γιούχας!

Οι Άγγλοι διοργανωτές φοβήθηκαν πως θα υπήρχαν έντονα γιουχαρίσματα κατά του νικητή της κούρσας των 100 μέτρων, Τζάστιν Γκάτλιν, και αλλάξάν την ώρα της απονομής. Κίνηση που αποδείχτηκε σοφή...

Βράβευσαν νωρίτερα τον Γκάτλιν λόγω... γιούχας!

Η απονομή των μεταλλίων για την κούρσα των 100 μέτρων, που συγκλόνισε το κοινό του στίβου λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ήταν προγραμματισμένη για τις 22:00 ώρα Ελλάδας, όμως ο Τζάστιν Γκάτλιν, ο Κρίστιαν Κόουλμαν και ο Γιουσέιν Μπολτ, κρέμασαν νωρίτερα τα μετάλλια στα στήθη τους.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 9 ώρα Ελλάδας, με τους Βρετανούς διοργανωτές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου να επιλέγουν να πραγματοποιηθεί η τελετή λίγο πριν την έναρξη των απογευματινών αγωνισμάτων της ημέρας ώστε να υπάρχει λιγότερος κόσμος!

Ναι, όσο και αν ακούγεται παράδοξο, πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση αφού υπήρχε φόβος πως θα ακουστούν από το κοινό του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου έντονες αποδοκιμασίες κατά του Τζάστιν Γκάτλιν, με τον Αμερικανό να αντιμετωπίζεται εχθρικά από την κερκίδα από την έναρξη της διοργάνωσης.

Αιτία το γεγονός πως παρίνει μέρος κανονικά στους αγώνες ενώ έχει πιαστεί δύο φορές στο παρελθόν ντοπαρισμένος, με το κοινό να τον αντιμετωπίζει με προκατάληψη και τον πρόεδρο της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, να μην κρύβει μάλιστα την αντίθεσή του με τη συμμετοχή του 35χρονου Αμερικανού σπρίντερ.

Η επιλογή πάντως για αλλαγή της ώρας αποδείχτηκε σωστή αφού το κλίμα ήταν πιο χαλαρό και εκτός από τον Μπολτ (αποθεώθηκε) και τον Κόουλμαν, ακόμα και το "μαύρο πρόβατο" (για τον κόσμο) Γκάτλιν εισέπραξε αρκετά χειροκροτήματα.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

News 24/7

24MEDIA NETWORK