Χρυσό ο Μπρόμελ στα 60 μέτρα

Ο Τρέιβον Μπρόμελ από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό των 60μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ.

Ο Αμερικανός τερμάτισε το 60άρι του σε 6.47, που αποτελεί καλύτερη ατομική του επίδοση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερος ήρθε ο Τζαμαϊκανός, Ασάφα Πάουελ, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στις κούρσες ταχύτητας με επίδοση 6.50, ενώ το χάλκινο πήγε στον Ρέιμον Γκίτενς από τα Μπαρμπέιντος με 6.51.

Στα 60 μέτρα με εμπόδια των γυναικών η Αμερικανίδα Νία Άλι πήρε το χρυσό με επίδοση 7.81, η επίσης Αμερικανίδα Μπραϊάνα Ρόλινς, έκανε 7.82 και ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου, ενώ το χάλκινο πήρε η Τίφανι Πόρτερ από τη Μεγάλη Βρετανία με 7.90.

Με άλμα στα 7 μέτρα και 22 εκατοστά, η Μπρίτνεϊ Ρις από τις ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους των γυναικών. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Σέρβα, Ιβάνα Σπάνοβιτς, με 7.07μ. ενώ τρίτη ήρθε η Βρετανίδα, Λορέιν Ούγκεν, με επίδοση 6 μέτρα και 93 εκατοστά.

Στη σφαιροβολία των ανδρών ο Τομ Γουόλς από τη Νέα Ζηλανδία πήρε το χρυσό με ρίψη στα 21 μέτρα και 78 εκατοστά. Δεύτερος ήρθε ο Αντρέι Γκαγκ από τη Ρουμανία με 20.89 μ.,  ενώ ο Κροάτης, Φίλιπ Μιχάλιεβιτς, με ρίψη στα 20.87μ. πήρε το χάλκινο μετάλλιο.