Ο Αμαράλ Ντάντε τότε και τώρα

Από τον Παναθηναϊκό στον ΠΑΟΚ 11 χρόνια δρόμος! Πώς ήταν και πώς έγινε ο 36χρονος σήμερα Αμαράλ Ντάντε, το πιο ηχηρό όνομα που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα για να παίξει βόλεϊ.

Όταν το φθινόπωρο του 2005 ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος άνοιγε το πορτοφόλι του και ξόδευε πάρα πολλά για να φέρει στον Παναθηναϊκό τον Αμαράλ Ντάντε, η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Ένας εκ των κορυφαίων ακραίων του παγκόσμιου βόλεϊ, στην ακμή της καριέρας του, θα έπαιζε σε ελληνική ομάδα.

Έντεκα χρόνια μετά, στα 36 του πλέον, ο σπουδαίος Βραζιλιάνος ήρθε στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ. Οι διαφορές εμφανείς, κυρίως στο μαλλί που γκρίζαρε.

Αυτό που δεν έφυγε και δεν θα φύγει όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι το πλατύ χαμόγελό του. Πάντα πρόσχαρος και ευγενικός, ο "Δάντης" του βραζιλιάνικου βόλεϊ γύρισε στο ελληνικό πρωτάθλημα για να πιάσει από εκεί που το άφησε το 2008.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ

 

Why we love

23 λόγοι που αγαπάμε τον Ερίκ Καντονά

Η κλοτσιά σε ρατσιστή φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας, οι διαφημίσεις που πρωταγωνίστησε, τα γκολ που δεν πανηγύριζε και ο γιακάς. Με αφορμή τα γενέθλια του Ερίκ Καντονά, βρήκαμε 23 λόγους που τον αγαπάμε.