Ο Αμαράλ Ντάντε τότε και τώρα

Από τον Παναθηναϊκό στον ΠΑΟΚ 11 χρόνια δρόμος! Πώς ήταν και πώς έγινε ο 36χρονος σήμερα Αμαράλ Ντάντε, το πιο ηχηρό όνομα που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα για να παίξει βόλεϊ.

Όταν το φθινόπωρο του 2005 ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος άνοιγε το πορτοφόλι του και ξόδευε πάρα πολλά για να φέρει στον Παναθηναϊκό τον Αμαράλ Ντάντε, η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Ένας εκ των κορυφαίων ακραίων του παγκόσμιου βόλεϊ, στην ακμή της καριέρας του, θα έπαιζε σε ελληνική ομάδα.

Έντεκα χρόνια μετά, στα 36 του πλέον, ο σπουδαίος Βραζιλιάνος ήρθε στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ. Οι διαφορές εμφανείς, κυρίως στο μαλλί που γκρίζαρε.

Αυτό που δεν έφυγε και δεν θα φύγει όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι το πλατύ χαμόγελό του. Πάντα πρόσχαρος και ευγενικός, ο "Δάντης" του βραζιλιάνικου βόλεϊ γύρισε στο ελληνικό πρωτάθλημα για να πιάσει από εκεί που το άφησε το 2008.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ

 

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!