Πρεμιέρα στο ανανεωμένο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών

Ξεκινάει το Σάββατο (27/10) η δράση στην Α2 ανδρών με το φετινό πρωτάθλημα να αναμένεται πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό από τα προηγούμενα, καθώς η ΕΟΠΕ προχώρησε σε αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του και όχι μόνο.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…Ο αριθμός των ομάδων διατηρήθηκε ο ίδιος (σ. 12) με τους Αριστοτέλη Σκύδρας, ΓΕ Μεσσηνίας, Επίκουρο, Ίωνες, Νέα Μουδανιά, Πανερυθραϊκό και Φοίνικα Σύρου, που έπαιζαν και πέρσι στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, να πλαισιώνονται από τους προβιβασμένους από την Β΄ Εθνική Απόλλωνα Καλαμαριάς και Απόλλωνα Σμύρνης, την ΑΓΕ Κορίνθου να κερδίζει την παρουσία της μέσω της συγχώνευσης με τη Νίκαια και τους Ορεστιάδα, Παγκράτι να προέρχονται από την Α1.

Η μία μεγάλη αλλαγή αφορά τον αριθμό των ξένων παικτών που έχει δικαίωμα κάθε ομάδα να έχει στο ρόστερ της, αφού στη φετινή διοργάνωση ισχύουν για πρώτη φορά οι δύο αλλοδαποί με τον έναν όμως να είναι υποχρεωτικά κοινοτικός.

Η δεύτερη και ουσιαστικότερη είναι η διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ. Ο πρώτος της κανονικής περιόδου θα ανέβει απευθείας στη μεγάλη κατηγορία ενώ ο δεύτερος θα αντιμετωπίσει τον πέμπτο με πλεονέκτημα έδρας, όπως και ο τρίτος με τον τέταρτο. Αυτοί που θα συμπληρώσουν δύο νίκες θα τεθούν αντιμέτωποι με στόχο τις τρεις νίκες και το δεύτερο εισιτήριο για την Α1.

Για τον υποβιβασμό, ο ένατος θα αντιμετωπίσει τον δωδέκατο με πλεονέκτημα έδρας και ομοίως ο δέκατος τον ενδέκατο. Αυτοί που θα φτάσουν στις τρεις νίκες συμπεριλαμβανομένων των μεταξύ τους αποτελεσμάτων στην κανονική περίοδο θα παραμείνουν στην κατηγορία και οι ηττημένοι θα πέσουν στη Β΄ Εθνική.

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.