Νέα επεισόδια στην Πάτρα, αναβολή του τελικού

Τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο (31/01) έξω από το «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας φαίνεται δυστυχώς ότι αποτελούσαν απλά την προθέρμανση των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αφού οι δύο πλευρές έδωσαν συνέχεια την Κυριακή (01/02) με την ΕΟΠΕ να αποφασίζει αναβολή του τελικού του Κυπέλλου. Για τη τύχη του αγώνα θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας την Δευτέρα (02/02).

Από τα επεισόδια...

Λίγη ώρα πριν την προκαθορισμένη έναρξη του μεγάλου αγώνα, οπαδοί των «ερυθρόλευκων» φορώντας κράνη βγήκαν από το γήπεδο και επιτέθηκαν σε αυτούς των «πρασίνων», που βρίσκονταν στο απέναντι πέταλο.

Με την αστυνομία απούσα, επακόλουθο ήταν το γήπεδο να μετατραπεί γρήγορα σε χώρο πολέμου με το ξύλο, τις κροτίδες και τις φωτοβολίδες να κυριαρχούν. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βρήκε διέξοδο στα δημοσιογραφικά θεωρεία με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, έστω και καθυστερημένα, να επεμβαίνουν και να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη.

...ως την αναβολή

Όπως γίνεται κατανοητό μετά από όλα αυτά, το παιχνίδι ήταν στον αέρα με τις εμπλεκόμενες πλευρές να αρχίζουν κύκλο συζητήσεων προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση. Ο Παναθηναϊκός, αρχικά κράτησε σκληρή στάση, τονίζοντας δια στόματος του γενικού διευθυντή του τμήματος Τάσου Τεντζέρη ότι ακόμα και αν εκκενωθεί το γήπεδο οι «πράσινοι» δεν πρόκειται να βγουν να παίξουν. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Θανάσης Γιαννακόπουλος παρουσιάστηκε πιο διαλλακτικός, σημειώνοντας ότι αν αδειάσει το γήπεδο, η κατάσταση θα πρέπει να επανεκτιμηθεί.

Από πλευράς Πειραιωτών, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Συγγελίδης επεσήμανε ότι δεν θεωρεί σωστή την εκκένωση του γηπέδου, καθώς πολλοί οπαδοί έχουν έρθει από την Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι ο Ολυμπιακός εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Η αστυνομία δήλωσε αδυναμία να εκκενώσει το γήπεδο και έτσι ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Στέλιος Προσαλίκας ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα, αφού μετά από μιάμιση ώρα διαβουλεύσεων λύση δεν μπόρεσε να βρεθεί.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!