Δρίκος: "Βήμα, βήμα θα έρθει η διάκριση..."

Αισιόδοξος πως η Εθνική ομάδα μπορεί να νικήσει τη Κίνα και να διακριθεί στο World League του Βόλεϊ φάνηκε να είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος, μετά τη μεγάλη επικράτηση με 3-2 επί της Σλοβακίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σωτήρης Δρίκος, προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Βόλεϊ, της οποίας μεγάλος χορηγός είναι ο Stoiximan.gr, μετά τη νίκη κόντρα στη Σλοβακία:

"Δεν είναι θέμα παράδοσης αυτό που συνέβη. Έχουμε παίξει δύο τουρνουά με δύο διαφορετικά σχήμα. Στο πρώτο είχαμε το δύσκολο ταξίδι και την απουσία του Τζούριτς, ενώ τώρα παίζουμε με τον Δημήτρη και μια ομάδα πρέπει να αποκαταστήσει την συνοχή της για να μπορέσει να παίξει".

"Στον αθλητισμό η συνοχή των ομάδων είναι προδιαγεγραμμένη και δεν αλλάζει. Πρώτα θα σχηματιστούμε, μετά θα βρούμε τους ρόλους, μετά το ρυθμό και μετά θα παίξουμε καλά. Εμείς προσπαθούμε να τα κάνουμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η διακύμανση. Σήμερα βέβαια η Σλοβακία στα δύο πρώτα σετ ήταν εξαιρετική, παίζοντας χωρίς λάθη κι αν συνέχιζε έτσι και στο τρίτο σετ ίσως να χάναμε. Αλλά βελτιωθήκαμε, πιαστήκαμε από τα λάθη τους και μπορέσαμε να γυρίσουμε το ματς".

Στα πέντε ματς που έχουμε παίξει ξεχωρίζει πάντα κι ένας διαφορετικός ακραίος με τον Πρωτοψάλτη να παίρνει χθες την σκυτάλη, αλλά όπως υπενθύμισε: «Εθνική ομάδα είμαστε…. Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια καλή παραγωγή το ελληνικό βόλεϊ κι έχουμε μια εξαιρετική φουρνιά. Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα στο οποίο δεν είναι εύκολη η διάκριση, παίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου και κάποιες έχουν πολύ υψηλό επίπεδο. Τα παιδιά έχουν τέτοια διάθεση και βήμα βήμα θα έρθει η διάκριση αρκεί να μην τους βάλουμε το πιστόλι στον κρόταφο».

Όσον αφορά την αναμέτρηση με την Κίνα ξεκαθάρισε ότι: «Δικαίως θα πρέπει να κερδίσουμε 3-0 ή 3-1 την Κίνα γιατί χάσαμε τον βαθμό στο Μεξικό. Αυτόν τον βαθμό κυνηγάμε μέχρι τώρα, αλλιώς θα θέλαμε μια απλή νίκη. Στα τουρνουά η τελευταία ημέρα είναι σημαντική και πρέπει όλοι μας να μάθουμε να είμαστε πολύ καλοί».

Διαβάστε ακόμη:

Απίθανη ανατροπή και νίκη για Ελλάδα με Σλοβενία