Προέλαση της Εθνικής στο World League

Η Εθνική Ανδρών έκανε την Παρασκευή το τέσσερα στα τέσσρερα στο World League επικρατώντας με 3-1 του Πουέρτο Ρίκο στο Αλεξάνδρειο κι απέχει πλέον μία νίκη από το Final 4 της Γερμανίας

Προέλαση της Εθνικής στο World League

Στα δύο πρώτα σετ του σημερινού αγώνα οι παίκτες του Δρίκου επικράτησαν πολύ εύκολα καθώς μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7 και 8-5 αντίστοιχα) έπαιρναν σημαντικές διαφορές. Το Πουέρτο Ρίκο δεν πίεζε καθόλου στο σερβίς και έτσι η Εθνική είχε πολύ εύκολη την αλλαγή με εντυπωσιακά ποσοστά στην επίθεση (64% στο πρώτο, 70% στο δεύτερο).

Στο τρίτο τα δεδομένα άλλαξαν με τον κόουτς του Πουέρτο Ρίκο να αλλάζει εντελώς την ομάδα του (ο Μοράλες από διαγώνιος κεντρικός, νέο δίδυμο πασαδόρου-διαγώνιου) και να προηγείται με 5-8.

Η Εθνική αντέδρασε και προσπέρασε με 13-11, ωστόσο έχασε τις ευκαιρίες που είχε για να διευρύνει τη διαφορά και το ματς έγινε ντέρμπι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε δύο ματς μπολ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα και στο 27-27 δύο δικά ελληνικά λάθη έδωσαν το σετ στο Πουέρτο Ρϊκο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με άλλη ψυχολογία το δ’ σετ φτάνοντας στο 7-10, ωστόσο η είσοδος του Θανάση Πρωτοψάλτη έδωσε πνοή ξανά στην ελληνική ομάδα που προηγήθηκε 12-11 με κόντρα του Κουμεντάκη (μετά από εκπληκτική άμυνα του Πρωτοψάλτη) και με ένα σερί από μπλοκ έφτασε στο 14-11 και λίγο αργότερα στο 18-14.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς έχει μπει στην τελική του ευθεία η χαμένη κόντρα μπάλα στην επόμενη φάση, όπου αντί να γίνει το 19-14 έφερε ένα σερί των αντιπάλων για το 18-17 και το ντέρμπι ξανάρχισε.

Στο 21-19 η Εθνική έχασε τέσσερις φορές κόντρα επίθεση για το +3 και αμέσως μετά ο Σάντσες με άσο (που είχε τη βοήθεια του φιλέ) ισοφάρισε 21-21, ενώ στην επόμενη φάση ο Νιέβες κάρφωσε στο φιλέ χάνοντας την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Η Ελλάδα έφτασε σε ματς μπολ και τελικά κλείδωσε τη νίκη στο 26-24 με άουτ επίθεση του Μοράλες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK