Τζούριτς στο Contra.gr: "Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την πρόκριση"

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας βόλεϊ, Δημήτρης Τζούριτς αποκαλύπτεται στο Contra.gr ενόψει των αναμετρήσεων που θα κρίνουν την πρόκριση στο F4 του World League. Οι πιθανότητες να αγωνιστεί στους κρίσιμου αγώνες, ο στόχος της Εθνικής στη διοργάνωση, αλλά και το παράπονό του.

Τζούριτς στο Contra.gr: "Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την πρόκριση"

Στη "μάχη" της πρόκρισης στο Final Four του World League ρίχνεται η Εθνική ομάδα Βόλεϊ με τη στήριξη του μεγάλου της χορηγού Stoiximan.gr, την Παρασκευή 19 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει τρεις αγώνες σε ένα τριήμερο με στόχο το απόλυτο των νικών προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν ταξίδεψε με την αποστολή για τα παιχνίδια στο Μεξικό, έβγαλε μέρος της προπόνησης και υπάρχουν πιθανότητες να δώσει το παρών στα επόμενα ματς.

Το Contra.gr επικοινώνησε μαζί μου, με τον ίδιο να μας αποκαλύπτει όλα τα δεδομένα για την κατάσταση της υγείας του, τους στόχους της Εθνικής ομάδας, αλλά και το μεγάλο του παράπονο.

Δημήτρη κατ' αρχάς πες μας πως είσαι μετά τον τραυματισμό σου; Προπονήθηκες κανονικά;

"Όχι, κανονικά όχι. Έχω βγάλει ένα μέρος της προπόνησης, αλλά πολύ χαλαρά. Είμαι εδώ και δύο εβδομάδες εκτός. H αλήθεια είναι πως είμαι κάπως καλύτερα, αλλά ακόμα δεν είμαι πλήρως καλά. Το προσπαθούμε, το παλεύω".

Υπάρχουν πιθανότητες να σε δούμε αγωνιζόμενο σε κάποια από τα τρία ματς που θα δώσει η Εθνική;

"Για πιθανότητες δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω πάντως και θα δοκιμάσω να παίξω αυτό είναι σίγουρο. Τώρα το πώς θα πάει, σε τι κατάσταση θα είμαι και πώς θα είναι η μέση μου αυτό κανένας δεν το γνωρίζει και δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Γιατί πέρα από τον τραυματισμό ήμουν και πολύ στο κρεβάτι με τις θεραπείες. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Γι' αυτό είναι άσχημος ο τραυματισμός στη μέση, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα μέχρι να ηρεμήσεις. Δεν ταξίδεψα ούτε στο Μεξικό, γιατί έτσι και πήγαινα τότε σίγουρα θα έχανα τα παιχνίδια εδώ".

"Έχει χαρακτήρα και εγωισμό η ομάδα"

Πιστεύεις υπάρχει κούραση στην ομάδα μετά το ταξίδι και τους αγώνες στο Μεξικό;

"Ναι υπάρχει πολύ κούραση. Γενικά το πρόγραμμα ήταν πολύ δύσκολο αυτές τις ημέρες. Καθημερινά κάνανε διπλές προπονήσεις συν τα ταξίδια. Η προετοιμασία δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν και η πιο εύκολη. Έχουμε ως στόχο να πάμε στο Final Four και δουλεύαμε πολύ σκληρά".

Η Εθνική όμως έδειξε "μέταλλο" με τις δύο εντυπωσιακές ανατροπές που πέτυχε...

"Ναι και βέβαια αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Έτσι όπως πήραμε τα ματς, από εκεί που χάναμε με 2-0, βρεθήκαμε να κερδίζουμε με 3-2. Δείξαμε χαρακτήρα, ότι είμαστε ομάδα, ότι έχουμε εγωισμό".

Πλέον ο στόχος της ομάδας είναι οι τρεις νίκες, μπορεί να τα καταφέρει;

"Τα επόμενα τρία παιχνίδια είναι κρίσιμα κι αν θέλουμε να πάμε στο Final Four πρέπει να τα πάρουμε όλα. Πιστεύω ναι, πιστεύω ότι γίνεται, πώς δεν γίνεται. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Το πιο κρίσιμο παιχνίδι κατά τη γνώμη μου είναι με τους Κινέζους".

Τους θεωρείς τον πιο δύσκολο αντίπαλο; Ήταν η ομάδα που σας νίκησε στο Μεξικό

"Δεν τους θεωρώ πιο δύσκολους όχι. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Δεν υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζει. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και τις τρεις ομάδες κι αν παίξουμε καλά μπορούμε ακόμα και με άνεση. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς ελεύθεροι, να μην έχουμε την πίεση ότι παίζουμε στην Ελλάδα".

"Το παράπονό μας"

Ο κόσμος μπορεί να σπρώξει την ομάδα στις νίκες;

"Πιστεύω ότι ο κόσμος πάντα βοηθάει. Δεν θα μας γεμίσει με άγχος, το αντίθετο θα έλεγα. Είναι πάντα ευχάριστο να έχεις τη στήριξη των φιλάθλων. Βέβαια δεν γνωρίζω πόσος κόσμος θα έρθει για να είμαι ειλικρινής, γιατί δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφήμιση γενικά για το World League. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι η Ελλάδα είχε 10 χρόνια να πάρει μέρος. Έχουμε μεγάλες πιθανότητες να πάμε στο Final Four γιατί όχι και στο δεύτερο όμιλο. Αλλά δεν βλέπω κάποια διαφήμιση, κάποιο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους που πρέπει να το κάνουν, αυτό πρέπει να το πω. Είμαι δύο εβδομάδες εδώ και μια διαφήμιση δεν έχω δει στην πόλη. Αυτό είναι το παράπονό μας".

Πιστεύεις ότι αυτή η Εθνική ομάδα Βόλεϊ έχει τα φόντα να διακριθεί στο μέλλον και να τραβήξει ξανά το ενδιαφέρον του κόσμου;

"Και βέβαια μπορεί. Υπάρχει ταλέντο. Ήδη πέρυσι κάναμε μια καλή πορεία στo Ευρωπαϊκό Λιγκ και τώρα πάμε καλά στο World League. Εντάξει βέβαια δεν μπορείτε να περιμένετε μόνο από εμάς τους βολεϊμπολίστες να τραβήξουμε τον κόσμο. Σήμερα όλα είναι marketing. Πρέπει αυτοί που είναι υπεύθυνοι να διαφημίσουν λίγο το άθλημα και τους παίκτες για να έρθει περισσότερος ο κόσμος".

Κλείνοντας, πιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις εσύ ο ίδιος στον κόσμο ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων του World League;

"Όπως ξέρουμε όλοι, το ποδόσφαιρο περνάει μαύρες μέρες, με την Εθνική ομάδα να μην έχει καταφέρει αυτά που περίμεναν οι φίλαθλοι. Εμείς θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να φτάσουμε σε μια μεγάλη διάκριση. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την πρόκριση. Είναι μεγάλη μας αρά και τιμή που παίζουμε στην Ελλάδα και μας δίνεται η ευκαιρία να διαφημίσουμε λίγο το βόλεϊ. Θέλουμε να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο και πάλι γιατί είχε "παγώσει" λίγο το άθλημα στη χώρα τα τελευταία χρόνια".

Διαβάστε ακόμη:

World League 2015: Η Εθνική Ελλάδας έτοιμη για την πρόκριση στο Final Four

News 24/7

24MEDIA NETWORK