Χωρίς Τζούριτς και Στεφάνου στο World League η Εθνική

Με δύο μεγάλους απόντες, τον Δημήτρη Τζούριτς και τον Γιώργο Στεφάνου, η Εθνική ομάδα "πέταξε" για το Μεξικό, όπου θα διεξαχθεί το εφετινό World League.

Με ενδιάμεσους σταθμούς το Μόναχο, την Πόλη του Μεξικού και την Γκουανταλαχάρα, η ελληνική αποστολή αναμένεται να φτάσει στο Τέπικ την Τετάρτη (10/6) το απόγευμα (9:20 τοπική ώρα, 18:20 ώρα Ελλάδας).

Η Εθνική ομάδα θα χρειαστεί να αλλάξει τρία αεροπλάνα και ένα πούλμαν για να φτάσει μετά από περίπου 30 ώρες ταξιδιού στον προορισμό της, γεγονός που δεν θα βοηθούσε καθόλου την κατάσταση του Δημήτρη Τζούριτς, ο οποίος εξάντλησε κάθε περιθώριο προκειμένου να ταξιδέψει.

Τελικά, ούτε ο Τζούριτς ούτε ο Γιώργος Στεφάνου, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αυχένα, δεν κατάφεραν να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι.

Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής, ο Σωτήρης Δρίκος στάθηκε στην ουσία του ταξιδιού: "Έχουμε δύο θέματα, που είναι οι απουσίες του Στεφάνου, καθώς και του Τζούριτς, ο οποίος τελικά δεν θα ακολουθήσει την αποστολή. Προφανώς κάθε αθλητής έχει τη βαρύτητά του, αλλά ο στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των αθλητών πάνω απ' όλα. Όπως και να' χει, σήμερα που φεύγει η Εθνική για να ξαναμπεί στο World League, είναι μια πολύ καλή μέρα για το ελληνικό βόλεϊ. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη βουτιά στα βαθιά. Δεν ξέρεις πόσο μακρύ θα είναι το μακροβούτι, ούτε τι θα συναντήσεις όταν βγεις στην επιφάνεια, αλλά το σημαντικό είναι να πάρεις ανάσα.

Έπειτα από πολλά χρόνια, η Εθνική ανδρών ξαναέρχεται σε επαφή με ομάδες του παγκόσμιου χώρου. Αυτό από μόνο του είναι ένα κέρδος. Όλη η διαδικασία είναι για μας ένα πρώτο βήμα, ένα μάθημα, γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτή η φουρνιά των αθλητών θα έχει την ευκαιρία να σπρώξει το ελληνικό βόλεϊ λίγο μακρύτερα. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι θέμα χρόνου, είναι θέμα προσωπικής βελτίωσης των ίδιων, καθώς και θέμα δουλειάς και υποστήριξης από την Ομοσπονδία και την Πολιτεία, αλλά νομίζω ότι βήμα - βήμα θα γίνει πραγματικότητα".

Αναφερόμενος στο ματς της πρεμιέρας απέναντι στους οικοδεσπότες Μεξικανούς, ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: "Ένα ματς στην έδρα του αντιπάλου, έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι διάρκειας 28 ωρών, κρύβει πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις. Οι Μεξικανοί προφανώς θεωρούν ότι η νεανική ομάδα μας είναι πιο προσιτός αντίπαλος σε σχέση με την Κίνα και την Σλοβακία, με τις οποίες είχαν παίξει και πέρσι στον όμιλο και είχαν χάσει τέσσερις φορές. Εμείς πάντως αντιμετωπίζουμε με την ίδια βαρύτητα όλους τους αντιπάλους και όλα τα παιχνίδια που θα δώσουμε στο Μεξικό. Έχουμε προετοιμαστεί και αναλύσει καθένα από τα τρία παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στη δική μας τακτική και απόδοση".

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.