Σημαντικές "πρωτιές" στο 16th Novasports Beach Volley Tournament

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 16th Novasports Beach Volley Tournament διεξήχθη την Τρίτη 23 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Σημαντικές "πρωτιές" στο 16th Novasports Beach Volley Tournament

Το φετινό τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο πόλεις και συγκεκριμένα, το τριήμερο 3 -5 Ιουλίου στην παραλία Αγίων Αποστόλων στα Χανιά και το τετραήμερο 9-12 Ιουλίου, στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου και στην παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά. Το 16th Novasports Beach Volley Tournament, που εντάσσεται από φέτος στο καλεντάρι του ετήσιου Πρωταθλήματος Beach Volleyball στην κατηγορία Open, θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων.

Στη συνέντευξη Τύπου που προλόγισε και συντόνισε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Forthnet, κ. Γρηγόρης Κατσογιάννης, το Δήμο Πειραιά εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μώραλης, την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων beach volley, κ. Αθανάσιος Ρέρρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.), ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Ελληνιάδης.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Forthnet, κ. Γρηγόρης Κατσογιάννης στάθηκε στις πρωτιές που χαρακτηρίζουν το φετινό τουρνουά: "Φέτος, έχουμε δύο σημαντικές πρωτιές. Για πρώτη φορά το τουρνουά θα γίνει σε πλατεία, εντός αστικού κέντρου, με φόντο το πανέμορφο και πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, ενώ στη φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών, στη νέα κατηγορία "Under 16" (U16), στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης και εξέλιξης του θεσμού. Το 1ο τουρνουά Beach Volley διοργανώθηκε το 1999 από τη Forthnet, σε συνεργασία με την Ε.Ο.ΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) και τον διεθνή αθλητή του Volley και άριστο γνώστη του αθλήματος, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη. Η επιτυχία της διοργάνωσης εκείνης, αποτέλεσε την αφετηρία έτσι ώστε το τουρνουά να έχει ανοδική πορεία κάθε χρόνο και να χαρακτηρίζεται σήμερα ως το απόλυτο event του καλοκαιριού. Το "Novasports Beach Volley Tournament", έχοντας συμπληρώσει ήδη 15 χρόνια ζωής, συνεχίζει να δίνει το αθλητικό "παρών" σε Αττική και Κρήτη. Αποτελεί μία πολύ δυνατή αγωνιστικά διοργάνωση, επαγγελματικών προδιαγραφών, που αναγνωρίζεται ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και προσελκύει αθλητές υψηλών δυνατοτήτων".

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης αναφερόμενος στο τουρνουά επισήμανε: "Πάντα είχα την άποψη ότι ο αθλητισμός πρέπει να συνδέεται με τον πολιτισμό. Η επιλογή να διεξαχθεί το τουρνουά beach volley μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, που είναι η ναυαρχίδα των πολιτιστικών κτιρίων στον Πειραιά, και να γίνει ένα καλά οργανωμένο, υψηλού επιπέδου αθλητικό τουρνουά είναι πολύ θετική. Φιλοδοξώ να αποτελέσει ένα πόλο έλξης ακόμα και για τους όποιους τουρίστες είναι στην πόλη. Παράλληλα στο ανακαινισμένο γηπεδάκι στα Βοτσαλάκια του Beach Volley, θα είναι το δεύτερο σημείο όπου θα γίνουν οι αγώνες. Είναι μια δύσκολη διοργάνωση, ωστόσο στο εξωτερικό έχουν πραγματοποιηθεί πολλά τουρνουά μέσα στις πόλεις, και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερο χρώμα. Είναι δύσκολο αλλά έχουμε μάθει να λύνουμε τα προβλήματα και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να μπορέσουμε στο μέλλον να συζητάμε και για ένταξή μας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Πειραιάς πρέπει να είναι μέσα στον αθλητισμό, να συνδιοργανώνει τουρνουά σε πολλά αθλήματα. Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν για να γίνει ένα πολύ επιτυχημένο τουρνουά, και να προσελκύσει τους δημότες και τους φίλους του βόλεϊ από την Περιφέρεια του Πειραιά. Είναι μια πόλη που έχει παραλίες, που βρέχεται από θάλασσα, είμαστε μια πόλη λιμάνι, αν μη τι άλλο, πρέπει να συμμετέχουμε στα σοβαρά τουρνουά beach volley. Αυτή είναι η επιδίωξή μας για το μέλλον και γι αυτό καλούμε τους δημότες να συμμετέχουν".

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων beach volley της ΕΟΠΕ, κ. Αθανάσιος Ρέρρας δήλωσε: "Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση που οφείλουμε να την αγκαλιάσουμε. Ο Δήμος Πειραιά κάνει μια πολύ δύσκολη διοργάνωση από τεχνικής πλευράς. Πολλά συγχαρητήρια στη νέα δημοτική αρχή που αγκάλιασε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη που έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το βόλεϊ και το beach volley. Έχουμε πάνω 4.500 δελτία αθλητών από τον Πειραιά. Είναι σημαντικό γιατί θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού. Στόχος όλων μας στο beach volley είναι οι συνεργασίες. Η ισχύς εν τη ενώσει. Εδώ βρίσκονται η ομοσπονδία, ο Δήμος Πειραιά και η Forthnet. Μόνο έτσι μπορούμε να αναπτύξουμε το άθλημα. Επόμενος στόχος είναι το τουρνουά να ενταχθεί στο παγκόσμιο καλεντάρι. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα τουρνουά του εξωτερικού".

Τέλος, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Σταύρος Ελληνιάδης ανέφερε: "Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τη συνεργασία μας τόσο με την ομοσπονδία πετοσφαίρισης, όσο και με τη Forthnet, φιλοξενούμε το πιο δημοφιλές τουρνουά beach volley που γίνεται στην Ελλάδα, για 16η συνεχή χρονιά από τη Forthnet και το οποίο θα συμπεριληφθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Αυτό από μόνο του το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό. Καλούμε τους δημότες μας να έρθουν να το παρακολουθήσουν και να το ευχαριστηθούν. Θέλουμε να κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Θα πραγματοποιηθεί σε 2 γήπεδα, το ένα θα είναι στα Βοτσαλάκια και το άλλο στο γήπεδο που θα δημιουργηθεί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο. Αυτό είναι το καινοτόμο στοιχείο. Επιχειρούμε να συνδυάσουμε το άθλημα του beach volley με το πιο χαρακτηριστικό και το πιο όμορφο, κατά τη γνώμη μου, σημείο του Δήμου μας".

Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Τρίτη 23 Ιουνίου και ολοκληρώνονται για τα Χανιά την 1η Ιουλίου και την 6η Ιουλίου για τον Πειραιά. Κάντε follow στο επίσημο hashtag του τουρνουά #novasportsGΟPlay για να ενημερώνετε πρώτοι για τα πάντα γύρω από το τουρνουά.

Το "Novasports Beach Volley Tournament" εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Forthnet, και ειδικότερα στον πυλώνα που αφορά τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK