Πάει το πρώτο εμπόδιο, δύο βήματα για την ευρωκούπα ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Σπαντάου καθώς επικράτησε 6-5 των Γερμανών και έκλεισε θέση για τον ημιτελικό στο Final-8 του Champions League.

Πάει το πρώτο εμπόδιο, δύο βήματα για την ευρωκούπα ο Ολυμπιακός!

Η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού δεν φτιάχτηκε απλά για να συνεχίσει τη δυναστεία της εντός των συνόρων (το πέτυχε με χαρακτηριστική ευκολία) αλλά για να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και το πρώτο από τα τρία τελικά βήματα που είναι υποχρεωμένη να κάνει για να πετύχει, το έκανε.

Η Σπαντάου αποδείχτηκε σκληρό καρύδι στον προημιτελικό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα όμως στις κρίσιμες στιγμές η ποιότητα και η εμπειρία των παικτών του Θοδωρή Βλάχου '"μίλησε": στην τελευταία επίθεση του τρίτου οκταλέπτου σκόραρε ο Γενηδουνιάς για το 5-4 και 4' 32'' για το φινάλε "χτύπησε" και πάλι ο ίδιος παίκτης με τρομερό διαγώνιο σουτ, με το 6-4 να ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την πρόκριση.

Το μόνο που κατάφεραν οι Γερμανοί ήταν να μειώσουν σε 6-5 και να... αγχώσουν για λίγο τους Πειραιώτες, με τον Δερβίση να κλέβει όμως την μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα αποτρέποντάς τους από το να κάνουν σουτ και έτσι το παιχνίδι να λήγει θριαμβευτικά για την ελληνική ομάδα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πρωταθλητές Ελλάδας ο Γενηδουνιάς που πέτυχε τα μισά γκολ της ομάδας του (3) ενώ στην άμυνα ακρογωνιαίος λίθος ήταν ο γκολκίπερ Πάβιτς που έκανε μερικές εκπληκτικές επεμβάσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον στον ημιτελικό του Final 8 του Champions League και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στη Γένοβα τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Έγκερ και την Μπαρτσελονέτα.

Τα οκτάλεπτα:2-0, 1-1, 2-3, 1-1

Ολυμπιακός:Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

Σπαντάου:Μπάκσα, Σονταντιέ, Ζιέλεν, Τσουκ, Νεγκρεάν, Γιένγκλινγκ 1, Στρελέζκι, Ντέντοβιτς 2, Σταμ 1, Κούπερς 1, Ρέστοβιτς, Πέτερφι

News 24/7

24MEDIA NETWORK