Ανακοίνωση ΓΓΑ για την άρση βαρών

Mε αφορμή τα τελευταία κρούσματα ντόπινγκ στην άρση βαρών, το υφυπουργείο Αθλητισμού εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωση.
Αυτή αναφέρει:

"Η θέση μας είναι πάγια και παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι (αθλητές, προπονητές, παράγοντες, διοικήσεις, ιατρικό προσωπικό κ.τ.λ.)ότι ο αγώνας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ θα είναι αμείλικτος και προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Σε ότι αφορά το ΕΣΚΑΝ, λειτουργεί, όπως είναι γνωστό, ανεξάρτητα και δεν παρεμβαίνουμε καθ’οιονδήποτε τρόπο στις διαδικασίες των ελέγχων. Για τη δε συγκρότησή του ακολουθούνται προβλέψεις του αθλητικού νόμου (άρθρο128 ΣΤ). Αντιστοίχως το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του Ο.Α.Κ.Α. είναι διαπιστευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), από τον οποίο ελέγχεται επιστημονικά και στο οποίο δεν μπορούμε να παρέμβουμε.

Οι συνεχείς έλεγχοι αποδεικνύουν τη σταθερή θέση της πολιτείας για καθαρό αθλητισμό και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή. Το ζητούμενο είναι τα αποτελέσματα των αναλύσεων να βγαίνουν άμεσα ώστε και η Ε.Ο.Ε. και οι ομοσπονδίες να έχουν εγκαίρως την αναγκαία ενημέρωση".

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.