Ο Σαλτσίδης θέλει... ειρήνη μεταξύ Δήμα και Λεωνίδη

Τη μέρα των ερωτευμένων, ο προπονητής του ΠΑΟΚ και συνεργάτης της ΕΟΑΒ Παύλος Σαλτσίδης καλεί τις πλευρές των Πύρρο Δήμα και Βαλέριου Λεωνίδη να αφήσουν στην άκρη τη διαμάχη τους για το καλό της ελληνικής άρσης βαρών. Αναλυτικά όσα είπε στο "Έθνος".

Ο Σαλτσίδης θέλει... ειρήνη μεταξύ Δήμα και Λεωνίδη

Παρέμβαση για να κλείσει η πληγή του "εμφυλίου" στην ομοσπονδία της άρσης βαρών και να συστρατευτούν όλες οι δυνάμεις του αθλήματος για ένα καλύτερο μέλλον έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ και συνεργάτης της ΕΟΑΒ Παύλος Σαλτσίδης.

Με δηλώσεις τουστο "Εθνος"ο Σαλτσίδης απευθύνει έκκληση στον Πύρρο Δήμα να χαράξει ενωτική πολιτική και να σταματήσουν οι διώξεις αθλητών και οι κόντρες παραγόντων. Απευθύνεται στον ίδιο τον Δήμα αλλά και στον Βαλέριο Λεωνίδη τον οποίο η διοίκηση της ΕΟΑΒ υποβάθμισε από ομοσπονδιακό προπονητή σε υπεύθυνο ανάπτυξης βάζοντας στην θέση του Χρήστο Κωνσταντινίδη.

"Ο Πύρρος Δήμας και ο Βαλέριος Λεωνίδης είναι οι σημαίες της άρσης βαρών. Και οι σημαίες ενός αθλήματος πρέπει να είναι πάντα ψηλά. Μιλάμε για δύο μεγάλες μορφές που δεν αμφισβητούνται. Αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό δεν θα μας οδηγήσουν σε καλές καταστάσεις. Δεν θα μας βγουν σε καλό. Όσο υπάρχουν αποκλεισμοί, απομακρύνσεις και παραιτήσεις το άθλημα θα συρικνώνεται. Καλώ τον Πύρρο να μην ακολουθεί επιθετική πολιτική αλλά πολιτική ενότητας όπως ταιριάζει στους προέδρους και στους ηγέτες. Κανείς δεν περισσεύει από το άθλημα μας".

Αφορμή για την παρέμβαση του Σαλτσίδη ήταν οι κλήσεις σε απολογία των διεθνών αθλητών μεταξύ αυτών και ο Στάθης Στρομπής που ανήκει στον ΠΑΟΚ:

"Οταν καλούνται σε απολογία διεθνείς αθλητές τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα σε αυτή την περίπτωση δεν φταίνε οι αθλητές. Ας καλέσουν εμένα σε απολογία να τους τα πω. Από μας εδώ στον ΠΑΟΚ ο Πύρρος και όσοι έχουν την εξουσία θα τα ακούν. Πρέπει να μάθουν να ακουν. Είμαστε “αντάρτες” εμείς. Δε μασάμε τα λόγια μας. Ο ΠΑΟΚ και όλοι εμείς δεν θα σωπάσουμε. Δεν είναι δυνατόν να διώχνει τον Λεωνίδη με αυτόν τον τρόπο και να τον αντικαθιστά με τον άνθρωπο που για 15 χρόνια μας έτρεχε άδικα στα δικαστήρια. Δεν ξέρω τι άλλαξε και φτάσαμε εδώ. Σίγουρα υπάρχουν συμφέροντα και θα αποκαλυφθούν. Αν δεν υπάρχουν ο Πύρρος θα πρέπει να αποκαταστήσει τα πράγματα με σωστές και δίκαιες αποφάσεις".

News 24/7

24MEDIA NETWORK