Σγουρός: "Πρακτικές εμπάθειας και ψεύδους"

Το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιάννης Σγουρός πήρε θέση στο "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας "Αυγή" και του Πύρρου Δήμα, κάνοντας λόγο για προσπάθεια "αθλητικού διχασμού" απ' την πλευρά της εφημερίδας.

Σγουρός: "Πρακτικές εμπάθειας και ψεύδους"

Με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Αυγή" για τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, ο Γιάννης Σγουρός μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έκανε την παρακάτω δήλωση :

"Σε μια χρονική συγκυρία όπου θα έπρεπε να γκρεμίζουμε τα τείχη για τους Ολυμπιονίκες μας είναι θλιβερό ότι κάποιοι επέλεξαν να υψώνουν τείχη που χωρίζουν και να υιοθετούν πρακτικές εμπάθειας και ψεύδους που δηλητηριάζουν τις ηθικές του αξίες.

Σκοπός της παρέμβασης μου δεν είναι να υπερασπιστώ την αξία και το ελληνικό χρώμα των Ολυμπιακών και παγκόσμιων μεταλλίων της άρσης βαρών, αλλά να πω σε εκείνους που προσπαθούν να σπείρουν το σπέρμα ενός πρωτόγνωρου αθλητικού διχασμού ότι είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν, γιατί το "έδαφος" του αθλητισμού είναι γόνιμο μόνο σε ότι ενώνει, ενώ αποβάλλει ότι διαιρεί.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο μας δίνουν μοναδικές εθνικές συγκινήσεις. Ας χαρούμε τα σύγχρονα Ολυμπιακά κατορθώματα και την εθνική ανάταση που προσφέρουν οι σύγχρονοι Ολυμπιονίκες μας , όπως ακριβώς είχαν δώσει την ικμάδα τους και είχαν τιμήσει παλαιότερα την πατρίδα μας τα παιδιά μιας άλλης χρυσής εποχής.

Και ας μην ξεχνάμε ότι και τότε και τώρα αλλά και στο μέλλον είναι όλοι το ίδιο, παιδιά της Ελλάδας μας"

Υ.Γ: Όσον αφορά τις αναφορές στον τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, σύμβολο του ελληνικού και του παγκόσμιου αθλητισμού, πιστεύω ότι η πορεία του, η προσφορά του και η αγάπη του κόσμου τα λένε όλα και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΟΕ υπέρ Δήμα: "Κακόβουλες επιθέσεις και ανεύθυνα δημοσιεύματα"
Ξέσπασμα και εξώδικο Πύρρου Δήμα κατά εφημερίδας

News 24/7

24MEDIA NETWORK