Ντοπέ Τζαμαϊκανός ολυμπιονίκης του 2008

Σοκ στην Τζαμάικα, αφού πληροφορίες θέλουν πρωταθλητή του στίβου με μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου να ήταν θετικός σε απαγορευμένες ουσίες.

Ντοπέ Τζαμαϊκανός ολυμπιονίκης του 2008

Ένας Τζαμαϊκανός αθλητής που είχε κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και του οποίου το δείγμα επανεξετάστηκε είναι μεταξύ των ντοπέ αθλητών, σύμφωνα με πληροφορίες του " Reuters".

Στο περιθώριο του τεράστιου σκανδάλου ντόπινγκ που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει διατάξει επανέλεγχο δειγμάτων του 2008 και του 2012, στα οποία φέρονται να υπάρχουν ίχνη απαγορευμένων ουσιών που δεν ήταν ανιχνεύσιμες με την τότε τεχνολογία.

Η ΔΟΕ ενημέρωσε τον προηγούμενο μήνα ότι 31 αθλητές από έξι αθλήματα και 12 χώρες βρέθηκαν θετικοί μετά από τους νέους ελέγχους σε δείγματα των των Αγώνων του Πεκίνου και έχει αρχίσει ενέργειες εναντίον τους ώστε να μην συμμετάσχουν στους Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο, χωρίς να κατονομαστούν μέχρι στιγμής.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι 14 από τους αθλητές της είναι μεταξύ των 31.

Η ΔΟΕ, πάντως, δεν έχει αποφασίσει ακόμα πώς θα διανεμηθούν τα μετάλλια των αθλητών που θα βρεθούν θετικοί από τα δύο τουρνουά.

Η Τζαμάικα κατέκτησε έξι χρυσά μετάλλια με τους Γιουσέιν Μπολτ (100μ. στίβος, 200μ. στίβος), Σέλι Αν Φρέιζερ (100μ. στίβος), Μελέιν Γουόκερ (400μ. εμπόδια), Βερόνικα Κάμπελ Μπράουν (200μ. στίβος), ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 ανδρών (Ντουάιτ Τόμας, Μάικλ Φρέιτερ, Νέστα Κάρτερ, Ασάφα Πάουελ, Γιουσέιν Μπολτ), τρία αργυρά με τους Σερόν Σίμπσον (100μ. στίβος), Κέρον Στιούαρτ (100μ. στίβος), Σερίκα Γουίλιαμς (400μ. στίβος) και δύο χάλκινα με τους Κέρον Στιούαρτ (200μ. στίβος) και ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400μ. γυναικών (Μπόμπι Γκέι Γουίλκινς, Σερίφα Λόιντ, Ρόζμαρι Γουάιτ, Νοβλίν Γουίλιαμς, Σερίκα Γουίλιαμς).

News 24/7

24MEDIA NETWORK