Η νέα δήμαρχος της Ρώμης "τελειώνει" τους Ολυμπιακούς

Η πρώτη δήμαρχος της Ρώμης κλείνει την πόρτα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στις 19 Ιουνίου η 38χρονη Βιρτζίνια Ράτζι γίνεται η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται δήμαρχος της Ρώμης, υποστηριζόμενη από την Κίνηση των Πέντε Αστέρων του αμφιλεγόμενου Μπέμπε Γκρίλο.

Λένε αυτοί που ξέρουν πως η λαμπερή εικόνα έχει παίξει κομβικό ρόλο στη μεγάλη νίκη της, όχι τόσο ο λόγος της. Μαζί και η επιθυμία των Ιταλών να δουν "φρέσκα" πρόσωπα σε επιτελικές θέσεις.

 

Μετά από 3,5 μήνες η Ράτζι προκαλεί... σεισμό, καθώς ανακοινώνει ότι ο Δήμος αποσύρει την (οικονομική και όχι μόνο) υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Ολυμπιακής Επιτροπής για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

"Θα ήταν ανεύθυνο να πούμε ναι. Δεν θα αποθηκεύσουμε το μέλλον της Ρώμης. Ακόμη πληρώνουμε τα χρέη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960. Ακόμη πληρώνουμε για το Μουντιάλ του '90. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο που γίνεται εφιάλτης. Ζητούν λευκή επιταγή, μην ξεχνάτε όμως ότι τα χρήματα είναι των Ρωμαίων πολιτών οι οποίοι στο 70% έχουν ήδη πει όχι", δήλωσε την Τετάρτη η Ράτζι.

Κατόπιν είχε ραντεβού με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλάγκο. Δεν πήγε ποτέ.

 

Πριν από 12 χρόνια η δήμαρχος Αθηναίων καυχιόταν για τους καλύτερους Ολυμπιακούς της ιστορίας!

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...