Οι ιστορίες μεταλλίων των Γιαννιώτη - Πετρούνια, εφόδια για τους αυριανούς Ολυμπιονίκες

Σε μια λαμπρή εκδήλωση στο City Campus του BCA College ξεδιπλώθηκαν οι ιστορίες μεταλλίων των Ελλήνων Ολυμπιονικών, που έδωσαν νέα πνοή στο δύσκολο ταξίδι των αθλητών της Stoiximan Tokyo Team.

Οι ιστορίες μεταλλίων των Γιαννιώτη - Πετρούνια, εφόδια για τους αυριανούς Ολυμπιονίκες

Η ιστορία ενός Ολυμπιονίκη, η αφήγηση του πώς κατάφερε να κερδίσει το μετάλλιο του, είναι μια ιστορία που κανένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου δεν μπορεί να συναρμολογήσει με πλάνα αρχείου, κανένας λογοτέχνης δεν μπορεί να σκαλίσει πάνω σε κόλλες χαρτί, αν ο ίδιος πρώτα δεν βρει το σθένος να γυρίσει στις μέρες εκείνες και να διηγηθεί όλα με δικά του λόγια. Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του BCA College, o Σπύρος Γιαννιώτης και ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψαν σε εκείνες τις μέρες της εκτόξευσης στη στρατόσφαιρα των διακρίσεων, σε στιγμές με πόνο και θυσίες που μόνο πραγματικοί ήρωες μπορούν να αντέξουν.

Στην αίθουσα του City Campus, ο Μάκης Φωκάς - σύμβουλος Διοίκησης BCA, πρώην Διευθυντής Υπηρεσιών Διατροφής ΑΘΗΝΑ 2004- ύστερα από την εισαγωγή του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή, σκιαγράφησε την εικόνα του Έλληνα Ολυμπιονίκη, ως μια κατηγορία ανθρώπου που μοιάζει να είναι γεννημένος νικητής, να έχει ένα έμφυτο χάρισμα όχι μόνο στο να ξεπερνάει τις δυσκολίες της καθημερινής του προπόνησης και προετοιμασίας, αλλά και στο να τις αποβάλλει τελείως από επάνω του, να τις κάνει να φαίνονται αστείες.

Αυτή η σπάνια γενιά των περίπου 120 ανθρώπων που έχουν καταφέρει από το 1896 ως το 2016 να κατακτήσουν μετάλλια, αξίζει να αφηγηθεί τις ιστορίες της και να τις χαρίσει εν τέλει, ως εφόδιο ζωής σε κάθε σπουδαστή και κάθε νέο, όπως εκείνους που βρίσκονταν στο ακροατήριο του BCA College. Ανάμεσα στο ακροατήριο της χθεσινής εκδήλωσης δεν έλειψαν και οι παρουσίες ανθρώπων που έχουν μοχθήσει σε αντίστοιχες δικές τους μυθικές ιστορίες όπως ο Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης (1968-1972) Πέτρος Γαλακτόπουλος,

Οι ιστορίες μεταλλίων των Γιαννιώτη - Πετρούνια, εφόδια για τους αυριανούς Ολυμπιονίκες

Από την δύσκολη εποχή 2010-13 και τα διαρκή μαθήματα στο πλευρό του Δημοσθένη Ταμπάκου, με τις διακρίσεις να φτάνουν συχνά μέχρι το μαγικό νούμερο '5' ως την ομοβροντία χρυσών μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, η ζωή του Λευτέρη Πετρούνια δεν έμοιαζε ακριβώς με παραμύθι. Η παρουσία του στο πρωτάθλημα της Ντόχα με διαλυμένο ώμο και με ένα σημαντικό χειρουργείο σε εκκρεμότητα είναι μια ιστορία που προκάλεσε δέος και συνάμα τρόμο. Η έναρξη της χορηγικής συνεργασίας του Λευτέρη Πετρούνια με την Stoiximan, είναι επίσης μια ιστορία που δείχνει ότι μέσα από τις αντιξοότητες μπορούν να εμφανιστούν από μηχανής θεοί και συνοδοιπόροι που όχι μόνο δεν εγκαταλείπουν στην πρώτη δυσκολία, αλλά ενισχύουν τη στήριξη τους.

Οι ιστορίες μεταλλίων των Γιαννιώτη - Πετρούνια, εφόδια για τους αυριανούς Ολυμπιονίκες

Από την πλευρά του ο Σπύρος Γιαννιώτης μόνο για μια κούρσα ήθελε να μιλήσει, εκείνη που συνέβη σε ανοιχτή θάλασσα, λίγα χρόνια μετά από την 4η θέση των αγώνων του 2012. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Σπύρος Γιαννιώτης έκανε την απόλυτη κούρσα της ζωής του, μια απόσταση δέκα χιλιόμετρων που τον χώριζε από το να γίνει Ολυμπιονίκης και ήρωας στα μάτια των παιδιών του. Το ασημένιο μετάλλιο, η ένσταση και τήρηση του fair play ως μοναδική λύση για τον ίδιο, είναι οι σταθμοί μιας μαγικής πορείας που συνεχίζεται, πάνω σε ένα κύμα που ακόμα δεν λέει να κοπάσει.

Οι ιστορίες μεταλλίων των Γιαννιώτη - Πετρούνια, εφόδια για τους αυριανούς Ολυμπιονίκες

Στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι ιστορίες των Ολυμπιονικών μοιάζουν με προοίμιο μιας θρυλικής ιστορίας που είναι 'καταδικασμένη' να συμβεί. H Stoiximan Tokyo Team θα είναι εκεί, όπως ανέφερε και η Corporate Affairs Director Αγγελική Παπαδοπούλου, για να να συνεχίσει να στηρίζει άνευ όρων τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων αθλητών και γράψει τα επόμενα κεφάλαια στο βιβλίο των ένδοξων ιστοριών των Ολυμπιακών Αγώνων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK