Αφρουδάκης: "Πρέπει να μάθουμε να τις κερδίζουμε"

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας πόλο δεν έμειναν ικανοποιημένοι παρά την ισοπαλία απέναντι στην Ουγγαρία και δεν το έκρυψαν στις δηλώσεις τους στον Sport24 Radio 103,3.

Αφρουδάκης: "Πρέπει να μάθουμε να τις κερδίζουμε"

Ο αρχηγός της Εθνικής πόλο ανδρών Χρήστος Αφορυδάκης, ο χρυσός σκόρερ Άγγελος Βλαχόπουλος και ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος μίλησαν στον απεσταλμένο του Sport24Radio, Γιάννη Λαμπίρη αμέσως μετά την ισοπαλίας της Ελλάδας 8-8 με την Ουγγαρία.

Αρχικά, ο αρχηγός της Εθνικής, Χρήστος Αφρουδάκης τόνισε: “Μας ικανοποιεί το ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι πήραμε την ισοπαλία. Θα ήταν άδικο, αν φεύγαμε ηττημένοι. Αν όμως θέλουμε να προχωρήσουμε, δεν πρέπει ούτε να πετάμε στα σύννεφα, ούτε να απογοητευόμαστε.

Όταν κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε ομάδες όπως η Ουγγαρία και η Σερβία είναι θετικό, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε και να τις κερδίζουμε. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του τουρνουά. Οι παλιότερες γενιές ίσως να έμεναν ικανοποιημένες με μια ισοπαλία σε έναν τέτοιο αγώνα. Αυτή η ομάδα δεν έχει δικαίωμα να είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τέτοιες ισοπαλίες, ούτε να απογοητεύεται, επειδή έχουμε προσπαθήσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια”.

Από την πλευρά του ο "χρυσός" σκόρερ Άγγελος Βλαχόπουλος είπε: “Θεωρώ ότι μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη. Όταν προηγούμασταν με 2 γκολ έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα το παιχνίδι. Η Ουγγαρία είναι μεγάλη δύναμη και έχει παίκτες που μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Τα κεφάλια κάτω και συνεχίζουμε. Έχουμε άλλα δυο παιχνίδια στον όμιλο και πρέπει να τα δούμε με την ίδια σοβαρότητα. Στο τέλος είδα τον χρόνο και έτυχε να έχω πάλι εγώ την μπάλα. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα πήρε τον βαθμό άσχετα με το ποιος σκόραρε και ισοφάρισε. Έχουμε δείξει ότι είμαστε ομάδα και ο καθένας έχει τον ρόλο του”.

Τέλος, ο προπονητής της Εθνική, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε: “Ακόμη είμαστε στην αρχή. Έχουμε κι άλλα να δούμε. Ήταν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και για παλικάρια. Οι αθλητές μου δίνουν τη ψυχή τους και καταφέρνουν να κοιτάζουν στα μάτια μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα, ελέγξαμε το παιχνίδι και αξίζαμε να κερδίσουμε.

Είχαμε το ψυχικό σθένος να μην φύγουμε με άδεια χέρια. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες εμείς από τους εαυτούς μας και παρασύρουμε σε αυτό και όσους μας παρακολουθούν. Δεν κάνουμε απλώς μια καλή προσπάθεια. Ξεπερνάμε κάθε φορά τον εαυτό μας. Όσο πλησιάζει το τέλος του ομίλου θα γίνουν τρομερές μάχες. Στον όμιλό μας κάθε βαθμός και κάθε γκολ μετράει. Θα δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK