Από θύμα... θύτης ο Λόχτι, τι συνέβη στο Ρίο

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση του Ράιαν Λόχτι, καθώς από θύμα ο 32χρονος πρωταθλητής κατέληξε να είναι ο θύτης. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Από θύμα... θύτης ο Λόχτι, τι συνέβη στο Ρίο

Μια διαφορετική εκδοχή από εκείνη του Ράιαν Λόχτι για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (14/8) στο Ρίο Ντε Ζανέιρο δίνουν οι βραζιλιάνικες αρχές.

Όπως είχε γνωστοποιήσει η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ, τέσσερις Αμερικανοί αθλητές, ανάμεσα σε αυτούς και ο Λόχτι, έπεσαν θύμα ληστείας, όταν άγνωστοι σταμάτησαν το ταξί τους, παίρνοντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Ωστόσο, οι βραζιλιάνικες αρχές έρχονται να δώσουν μια άλλη διάσταση στην υπόθεση με τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, οπτικό υλικό από κάμερες σε βενζινάδικο δείχνει τους τέσσερις αθλητές, Ράιαν Λόχτι, Τζέιμς Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γούναρ Μπεντζ σε κατάσταση μέθης να προκαλούν βανδαλισμούς σε βενζινάδικο.

Ο υπάλληλος ασφαλείας του βενζινάδικου φέρεται να κάλεσε την αστυνομία και στη συνέχεια, προκειμένου να τους εμποδίσει, τράβηξε όπλο.

Το video που δόθηκε στη δημοσιότητα

ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ αναγκάστηκε να καταδικάσει τη συμπεριφορά των αθλητών της και να ζητήσει συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας: "Η συμπεριφορά των αθλητών αυτών είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τις αρχές του αθλητισμού των Ηνωμένων Πολιτειών. Ζητούμε συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας", δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της USOC, Σκοτ Μπλάκμαν, ο οποίος τόνισε πως η επιτροπή θα προχωρήσει σε έρευνα για τα όσα συνέβησαν στο Ρίο.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ ο Λόχτε είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ πριν εκδοθεί εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, οι Κόνγκερ και Μπεντζ εντοπίστηκαν λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Βραζιλία. Ανακρίθηκαν και μετά πέταξαν προς την πατρίδα της. Παραμένει αδιευκρίνιστο πού βρίσκεται ο τέταρτος εμπλεκόμενος, Τζίμι Φέιγκεν.

* Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έβγαλαν όπλο στον Λόχτι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK