Χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα οι Μάντης - Καγιαλής!

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής! Οι Έλληνες ιστιοπλόοι πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πέμπτου μεταλλίου για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μετά την ολοκλήρωση της medal race.

Χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα οι Μάντης - Καγιαλής!

Το ξέραμε, το περιμέναμε, την Πέμπτη μάθαμε και το... χρώμα του μεταλλίου! Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στα 470 της ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο, κάνοντας για μια ακόμη φορά την Ελλάδα υπερήφανη.

Η πρώτη μέρα είχε βρει το ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Με καταπληκτικές εμφανίσεις στις τρεις ιστιοδρομίες της Τρίτης (2η, 2η και 2η θέση) όμως, οι δύο ιστιοπλόοι εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τριάδα των Ολυμπιονικών στην κατηγορία τους και στη medal race κρίθηκε το... χρώμα του μεταλλίου.

Μετά από την ολοκλήρωση των πρώτων δέκα ιστιοδρομιών οι Μάντης-Καγιαλής βρέθηκαν στη δεύτερη θέση με 38 βαθμούς ποινής και η διαφορά που είχαν από τους τέταρτους δεν γινόταν να καλυφθεί στην κούρσα των μεταλλίων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη (17/8).

Ο άνεμος στο Ρίο όμως δεν ήταν σύμμαχος. Οι διοργανωτές περίμεναν μήπως φυσήξει άνεμος ικανός να επιτρέψει στα σκάφη ν' αποπλεύσουν, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό και αφού παρήλθε ο χρόνος, ενημέρωσαν για τη μετάθεση της ιστιοδρομίας.

Την Πέμπτη (18/8), οι Έλληνες ιστιοπλόοι έδωσαν συγκλονιστική μάχη με τους Αυστραλούς για το ασημένιο μετάλλιο, ένα λάθος των αντιπάλων τους τούς έδωσε την ευκαιρία να περάσουν μπροστά μετά την τρίτη σημαδούρα, ωστόσο το φινάλε τους βρήκε έξι δευτερόλεπτα πίσω από το πλήρωμα από την Αυστραλία, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Όπως φαίνεται στην τελική κατάταξη, Ελλάδα και Αυστραλία ισοβαθμούσαν, ωστόσο οι Αυστραλοί κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο καθώς κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση σε δύο ιστιοδρομίες σε αντίθεση με το ελληνικό πλήρωμα που ήταν πρώτο σε μία. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κροατία.

* Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα των Μάντη-Καγιαλή στο facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα οι Μάντης - Καγιαλής!
Μάντης-Καγιαλής: "Παλεύουμε δώδεκα χρόνια για το μετάλλιο"
Η μεγάλη μάχη στη κούρσα μεταλλίου των Μάντη-Καγιαλή
Κοντονής για Μάντη-Καγιαλή: "Η Ελλάδα ανθίσταται"
Η απονομή των Μάντη - Καγιαλή

News 24/7

24MEDIA NETWORK