Άσυλο στη Βραζιλία ζήτησε ο Λιλέσα

Ο Αιθίοπας μαραθωνοδρόμος Φεγίσα Λιλέσα, ζήτησε άσυλο στη Βραζιλία απευθύνοντας το αίτημά του στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία, ενώ ως τελικός του στόχος αναφέρονται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο "ασημένιος" Ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου, Φεγίσα Λιλέσα, φέρεται να έχει εξασφαλίσει την άδεια παραμονής για περισσότερο από 70 ημέρες στην Βραζιλία και συγκεντρώνει τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να υποβάλει αίτηση για άσυλο στο Αμερικανικό Προξενείο.

Την ίδια ώρα στην Αιθιοπία η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι του ετοίμαζε υποδοχή ήρωα, ωστόσο δεν φαίνεται ότι οι δηλώσεις αυτές πείθουν τον αθλητή να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Υπενθυμίζεται ότι Λιλέσα διέσχισε δεύτερος τη γραμμή του τερματισμού στο Μαραθώνιο με τα χέρια σταυρωμένα πάνω από το κεφάλι του, εξηγώντας, ότι ήταν μία διαμαρτυρία ενάντια στην καταστολή της κυβέρνησης στους Ορόμο, στη φυλή των οποίων ανήκει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Δεν θα σκοτώσουμε τον Λιλέσα, θα τον υποδεχτούμε ως ήρωα"
Ο μαραθωνοδρόμος που υπέγραψε την καταδίκη του

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".