Δεν νίκησε ούτε το Ιράκ η Βραζιλία

Γκέλα και κόντρα στο Ιράκ για τη Βραζιλία, η οποία μπήκε σε περιπέτειες. Όλα τα αποτελέσματα

Δεν νίκησε ούτε το Ιράκ η Βραζιλία

Ούτε εναντίον του Ιράκ κατάφερε η εθνική Βραζιλίας να πανηγυρίσει τη νίκη (0-0) κι έτσι έμπλεξε σε περιπέτειες. Για να προκριθεί στους προημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων, η ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών της διοργανώτριας χώρας πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει τη Δανία τα ξημερώματα της Πέμπτης, διαφορετικά θα γραφτεί ακόμα μία (κατά)μαυρη σελίδα. Οσο για τους Ιρακινούς, ελπίζουν πλέον βάσιμα σε πρόκριση, με νίκη επί της Νότιας Αφρικής.

Ισόπαλες 2-2 ήρθαν Ιαπωνία και Κολομβία. Έτσι, αμφότερες θα ψάξουν στην τελευταία αγωνιστική τη νίκη που θα τις στείλει στους "8". Η Κολομβία προηγήθηκε 2-0 με τους Γκουτιέρες (60') και Φουτζιχάρου (66' αυτ.), όμως ισοφαρίστηκε μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, όταν για τους Ιάπωνες σκόραραν οι Ασάν (68'), Νακατζίμα (75').

Νίκη που πιθανότατα ισοδυναμεί με πρόκριση, πέτυχε η Δανία. Η ομάδα του Νιλς Φρεντέρικσεν, επικράτησε 1-0 της Νότιας Αφρικής και προηγείται στη βαθμολογία του Α' Ομίλου. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Ρόμπερτ Σκοβ στο 69'.

Εντυπωσιακή εμφάνιση της Νιγηρίας, που έγινε η δεύτερη ομάδα (μετά την Πορτογαλία) η οποία εξασφαλίζει την πρόκριση στους "8". Οι "Υπεραετοί" νίκησαν 1-0 τη Σουηδία, με το τελικό σκορ να τους αδικεί, καθώς δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών και με 6 βαθμούς εξασφάλισαν την πρόκριση μέσω του Β' Ομίλου. Το γκολ πέτυχε ο Σαντίκ Ουμάρ στο 60'.

Δυσκολεύτηκε η Αργεντινή, αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει 2-1 της Αλγερίας. Το ματς έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο και τα γκολ για την "αλμπισελέστε" πέτυχαν οι Κορέα (47'), Καγέρι (70'), ενώ για την Αλγερία είχε ισοφαρίσει ο Μπεντεμπκά στο 64'. Η Αργεντινή που είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την Πορτογαλία, θα πρέπει να νικήσει στην τελευταία αγωνιστική την Ονδούρα, για να περάσει στους "8", ενώ η Αλγερία με δύο ήττες αποκλείστηκε.

Ισόπαλες 3-3 ήρθαν η Γερμανία και η Νότια Κορέα. Μάλιστα, τα "πάντσερ" ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις κατά την... προσφιλή τους συνήθεια που φαίνεται ότι ακολουθεί τις εθνικές τους ομάδες σε όλα τα επίπεδα. Δύο γκολ πέτυχαν ο Σερζ Γκναμπρί (33', 90+2') και ένα ο Σέλκε (55'), ενώ για τους Κορεάτες σκόραραν οι Χουάνγκ (25'), Σον (55') και Σουκ (86').

Αν και βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Πορτογαλία, ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και με το τελικό 2-1 επί της Ονδούρας έκανε το 2Χ2 στον 4ο όμιλο. Ο Ελις με γκολ από τα αποδυτήρια (1') έδωσε προβάδισμα στην Ονδούρα, αλλά στο 21' ο Φιγκουεριέδο και στο 36' ο Πασιένσια χάρισε τους τρεις βαθμούς στους Ιβηρες. Για την Ονδούρα ήταν η πρώτη ήττα, μετά το «τρίποντο» στην πρεμιέρα επί της Αλγερίας (3-2).

Την πρώτη του νίκη πέτυχε το Μεξικό. Οι κάτοχοι του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση του Λονδίνου. έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στα Νησιά Φίτζι και με το τελικό 5-1 πέρασαν στην κορυφή του 3ου ομίλου. Τα Νησιά Φίτζι έκαναν το λάθος και προηγήθηκαν στο 11' με τον Κρίσνα, αλλά άντεξαν μόλις ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο μέσα σε διάστημα 20 λεπτών το Μεξικό πέτυχε 4 γκολ με χατ τρικ του Γκουτιέρες (48', 56', 58'), ο Σαλσέδο στο 67' έκανε το 4-1 και το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε και πάλι ο Γκουτιέρεζ στο 73'.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες:

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Δανία-Νότια Αφρική 1-0

Βραζιλία-Ιράκ 0-0

Βαθμολογία (Σε 2αγ.)

Δανία 4

Βραζιλία 2

Ιράκ 2

Νότια Αφρική 1

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Σουηδία- Νιγηρία 0-1

Ιαπωνία-Κολομβία 2-2

Βαθμολογία (Σε 2αγ.)

Νιγηρία 6

---------------

Κολομβία 2

Ιαπωνία 1

Σουηδία 1

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Φίτζι-Μεξικό 1-5

Γερμανία-Νότια Κορέα 3-3

Βαθμολογία (Σε 2αγ.)

Νότια Κορέα 4

Μεξικό 4

Γερμανία 2

Φίτζι 0

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

Ονδούρα-Πορτογαλία 1-2

Αργεντινή-Αλγερία 2-1

Βαθμολογία (Σε 2αγ.)

Πορτογαλία 6

---------------

Ονδούρα 3

Αργεντινή 3

Αλγερία 0

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

News 24/7

24MEDIA NETWORK