Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ντάρια Κλίσινα

Εκτός Αγώνων τίθεται η Ρωσίδα άλτρια του μήκους Ντάρια Κλίσινα, η οποία είχε δεχτεί να αγωνιστεί στο Ρίο με τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων. Προσέφυγε στο CAS η 25χρονη.

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ντάρια Κλίσινα

H διεθνής Ομοσπονδία του Στίβου (IAAF) έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στο Ρίο. Όσοι ωστόσο πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια της ΔΟΕ, είχαν το δικαίωμα να αγωνιστούν με τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η μοναδική Ρωσίδα αθλήτρια που πληρούσε τα κριτήρια και είχε δεχτεί να μην εκπροσωπήσει τη χώρα της, ήταν η, μόνιμη κάτοικος των ΗΠΑ, Ντάρια Κλίσινα. Τελικά όμως ούτε αυτή θα καταφέρει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το όνομα της εντοπίστηκε στην έκθεση ΜακΛαρεν, η οποία κάνει λόγο για ρώσικο ντόπινγκ με κρατική χρηματοδότηση.

Αυτό το στοιχείο θέτει αυτομάτως την Κλίσινα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς η ΔΟΕ είχε θέσει εξαρχής ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στο Ρίο τη μη εμπλοκή τους στο σκάνδαλο ντόπινγκ. Αν το όνομα αθλητή βρισκόταν στην έκθεση ΜακΛάρεν, ο συγκεκριμένος αθλητής δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί.

Η 25χρονη άλτρια του μήκους κατέθεσε έφεση στο CAS. Οι πιθανότητες ωστόσο να δικαιωθεί η Κλίσινα είναι πολύ λίγες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK