Ελληνικός θρίαμβος με χρυσό, χάλκινο και 3 παγκόσμια ρεκόρ!

Ονειρεμένο ήταν το ξεκίνημα της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τους Κωσταντινίδη και Ζησίδη να κατακτούν χρυσό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32. Ο Κωνσταντινίδης έσπασε μάλιστα τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ!

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα ελληνικά χρώματα, με τη χώρα μας να έχει ήδη συγκομιδή ενός χρυσού και ενός χάλκινου μεταλλίου.

Στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32 ανδρών, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στέφθηκε χρυσός Παραολυμπιονίκης με βολή στα 10.39μ που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, με το εκπληκτικό να είναι πως κατέρριψε τρεις φορές το ρεκόρ κατά τη διάρκεια του τελικού, αρχικά με 10.09, εν συνεχεία με 10.15 και τελικά με 10.39.

Στο πόντιουμ ανέβηκε ένας ακόμα Έλληνας, ο Δημήτρης Ζησίδης, που έριξε τη σφαίρα του στα 9.24μ (ατομικό ρεκόρ) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο τρίτος Έλληνας του τελικού, ο Νίκος Γονιός, έμεινε στην 10η θέση με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.