Η Ισινμπάγεβα ανακοίνωσε το τέλος της στο Ρίο: "Χωρίς εμένα δεν υπάρχει χρυσό"

Στο Ρίο έκλεισε την τεράστια καριέρα της στο άλμα επί κοντώ η Έλενα Ισινμπάγεβα.

Στον τελευταίο αγώνα της αθλητικής πορείας της η Έλενα Ισινμπάγεβα δεν πήρε μέρος. Η απόφαση αποκλεισμού όλων των Ρώσων αθλητών του στίβου "πλήγωσε" την κορυφαία όλων των εποχών στο άλμα επί κοντώ των γυναικών και η απόσυρσή της από τη δράση ήρθε χωρίς να διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο η Ισινμπάγεβα ταξίδεψε ως θεατής και επέλεξε ν' ανακοινώσει την οριστική απόσυρσή της λίγες ώρες πριν από τον τελικό του αγωνίσματός της. Εκεί που θα ήθελε πολύ να είναι παρούσα, εκεί που θα συμμετάσχει η δική μας Κατερίνα Στεφανίδη με πολλές ελπίδες για ένα μετάλλιο.

Η "τσαρίνα των αιθέρων" παρέθεσε συνέντευξη Τύπου και ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω εκπληρώσει τα όνειρά μου. Κέρδισα όλα τα μετάλλια και τους πιθανούς τίτλους. Κέρδισα κυρίως την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου παγκοσμίως.

Στα τέλη Ιουνίου έκανα 4μ90 στο Ρωσικό Πρωτάθλημα και με τον προπονητή μου σκοπεύαμε να πηδήξουμε 5μ10 βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ. Δεν είχα καμία αμφιβολία για τις ελπίδες μου. Πίστευα στη νίκη, θα υπάρξει ένας τελικός χωρίς εμένα. Δεν είμαι θυμωμένη με τις αθλήτριες, δεν είναι δικό τους λάθος. Όμως μια νίκη χωρίς την Ισινμπάγεβα δεν είναι πραγματικά χρυσή".

Στα 34 της δεν θα πηδάει πλέον πάνω από τον πήχη. Βάζει νέους στόχους και έχει νέα εμπόδια να υπερβεί.

Φεύγει πάντως με τρία ολυμπιακά (δύο χρυσά, ένα χάλκινο), εννέα παγκόσμια (επτά χρυσά, ένα αργυρό, ένα χάλκινο) και τρία ευρωπαϊκά (δύο χρυσά, ένα αργυρό) μετάλλια σε επίπεδο γυναικών.

Και φυσικά το παγκόσμιο ρεκόρ των 5μ06 από το 2009.