Λίμα: "Η μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου"

Ο τελευταίας λαμπαδηδρόμος της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, Βαντερλέι Κορντέιρο ντε Λίμα δήλωσε ευτυχισμένος για την τιμή να ανάψει το βωμό με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο Βαντερλέι Κορντέιρο ντε Λίμα ήταν τελικά ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Έναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016. Ο μαραθωνοδρόμος, ο οποίος στην Αθήνα έχασε το χρυσό μετάλλιο από έναν θεατή που τον έσπρωξε, ήταν ο εκλεκτός της Ολυμπιακής επιτροπής της χώρας, μετά την άρνηση του Πελέ και της εμπλοκής με τους χορηγούς του.

Οι πληροφορίες έλεγαν μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη πως ο τενίστας, Γκουστάβο Κερτέν, θα είναι ο τελευταίο λαμπαδηδρόμος, όμως δεν συνέβη έτσι και ο Λίμα ήταν αυτός, που είχε την τιμή να ανάψει τον Ολυμπιακό βωμό.

Ο Βαντερλέι Λίμα, ο Μαραθωνοδρόμος που στην Αθήνα έχασε το χρυσό μετάλλιο όταν ένας Ιρλανδός θεατής μπήκε στην πορεία του και τον έσπρωξε εκτός δρόμου, ήταν εκείνος που άναψε το βωμό για την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων και δήλωσε ευτυχισμένος: "Είναι η μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου", δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
H Ζιζέλ τράβηξε τα φώτα στην Τελετή Έναρξης

Podcasts

Γιάρδες, ξύλο, touchdown: Πώς 'κολλάει' κάποιος με το NFL

Με αφορμή τους αποψινούς τελικούς περιφερειών του NFL που θα αναδείξουν και το ζευγάρι του φετινού Super Bowl, το Contra.gr κλείνει στο στούντιο δύο σεσημασμένους λάτρεις του αθλήματος και επιχειρεί να μάθει τουλάχιστον τα βασικά.