Μάντης-Καγιαλής: "Παλεύουμε δώδεκα χρόνια για το μετάλλιο"

Τυλιγμένοι με την ελληνική σημαία έκαναν δηλώσεις στη δημόσια τηλεόραση και στον απεσταλμένο της ΕΡΤ στο Ρίο Βαγγέλη Ιωάννου οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Μάντης-Καγιαλής: "Παλεύουμε δώδεκα χρόνια για το μετάλλιο"

Η νέα επιτυχία της ελληνικής αποστολής στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήρθε από την ιστιοπλοΐα.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα 470 και μετά το τέλος του επίπονου αγώνα τους έκαναν λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ, για προσπάθεια ετών που δικαιώθηκε με την παρουσία τους στο βάθρο των Ολυμπιονικών.

Ο κυβερνήτης Παναγιώτης Μάντης ανέφερε: " Έχουμε αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς τώρα με τους Αυστραλούς, αισθανόμαστε όμως περήφανοι. Παλέψαμε σκληρά, έχουμε ξεχάσει τα σπίτια μας. Είναι η δικαίωση της δουλειάς και του προγραμματισμού. Παλέψαμε και στην τελευταία σημαδούρα είχαμε μια ατυχία. Είμαστε χαρούμενοι όμως γιατί πετύχαμε το στόχο. Τον τελευταίο χρόνο θυσιάσαμε πολλούς αγώνες για να είμαστε εδώ στο Ρίο και να συνηθίσουμε τα νερά. Μας στήριξαν πολλοί άνθρωποι και κάναμε καλή προετοιμασία. Δεν έφυγε η δίψα, μπορούμε και καλύτερα. Η λίστα με τους ιστιοπλόους είναι ατελείωτη, εμείς είμαστε η συνέχεια. Το αφιερώνω σε όλους αυτούς που έκαναν υπομονή".

Ο Παύλος Καγιαλής τόνισε από την πλευρά του: " Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, παλέψαμε με τακτική για το χρυσό. Μετά προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Αυστραλό πίσω. Παλέψαμε όσα μπορούσαμε, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είμαστε ευχαριστημένοι, ο Αυστραλός είναι ολυμπιονίκης του Λονδίνου και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Οκτώ χρόνια είμαστε δίδυμο και παλεύουμε. Πριν ήμασταν αντίπαλοι. Συνολικά παλεύουμε δώδεκα χρόνια γι' αυτό εδώ. Ο επιμένων νικά. Πρέπει να είσαι μάστορας, γυμναστής, φυσιοθεραπευτής, συνεργάσιμος, να φτιάχνεις τα πανιά. Είμαστε φίλοι, αγαπημένοι. Όταν χάσαμε την πρόκριση για το Λονδίνο, είχαμε πει ότι θα σταματήσουμε. Πεισμώσαμε όμως. Ήταν όνειρο ζωής να βρεθούμε σε αυτή τη θέση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα οι Μάντης - Καγιαλής!
Η κούρσα μεταλλίου των Μάντη-Καγιαλή

News 24/7

24MEDIA NETWORK