Μια 74χρονη γιαγιά προπονεί τον φαν Νίκερκ!

Ο Γουέιν φαν Νίκερκ κατέρριψε το ρεκόρ των 400μ. στο Ρίο έχοντας για προπονήτρια μια γυναίκα 74 χρονών.

Οι γιαγιάδες συνήθως κάθονται στο σπίτι, βλέπουν τούρκικα σίριαλ, μαγειρεύουν γεμιστά και χαρτζιλικώνουν τα εγγόνια τους. Δεν ισχύει για όλες, όμως, το ίδιο. Η Ανς Μπόθα, είναι 74 ετών και όχι μόνο δεν είναι κλεισμένη στο σπίτι, αλλά προπονεί τον Γουέιν φαν Νίκερκ, δηλαδή τον πιο γρήγορο άνθρωπο στα 400μ. στον πλανήτη.

Η Μπόθα ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα το 1960 και δηλώνει πως θέλει να συνεχίσει για χρόνια ακόμα. Το γεγονός πως χαίρει άκρας υγείας η ίδια το εξηγεί λέγοντας πως ίσως οφείλεται στην συνεχή συναναστροφή της με τόσο νέους ανθρώπους.

«Είναι πολύ δεμένοι με τον Γουέιντ. Δουλεύουν εξαιρετικά μαζί. Ο Γουέιντ την σέβεται και ξέρει ότι αν ακούει τις οδηγίες της θα πετύχει», δηλώνει άνθρωπος που γνωρίζει και τους δύο. Η Μπόθα είναι εξαιρετικά αυστηρή και δεν επιτρέπει στους αθλητές της να της... πάρουν τον αέρα.

Δείτε τις αντιδράσεις της, στη νίκη του Νίκερκ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ ο Φαν Νίκερκ

Wonderkid

Ρέντις, ο τρίτος καλύτερος ρούκι των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Ντουράντ έχει πει πως 'θα γίνει σταρ'. Αναλυτές εξηγούν ότι κάνει όλα αυτά που απαιτεί πια το παιχνίδι. Ο Καμ Ρέντις δεν νοιάζεται για τίτλους και highlights. Μόνο για το πώς θα γίνει ο καλύτερος.

Podcasts

Θα πάρει η Ολλανδία το Euro 2020;

Οι εθνικές ομάδες βγάζουν... άγρια ένστικτα στο Pod-όσφαιρο, που καταπιάνεται με την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι, τις πιθανότητες να κάνει κάτι η Ολλανδία, με την Εθνική Ελλάδας και με το Euro 2004.