Μια 74χρονη γιαγιά προπονεί τον φαν Νίκερκ!

Ο Γουέιν φαν Νίκερκ κατέρριψε το ρεκόρ των 400μ. στο Ρίο έχοντας για προπονήτρια μια γυναίκα 74 χρονών.

Οι γιαγιάδες συνήθως κάθονται στο σπίτι, βλέπουν τούρκικα σίριαλ, μαγειρεύουν γεμιστά και χαρτζιλικώνουν τα εγγόνια τους. Δεν ισχύει για όλες, όμως, το ίδιο. Η Ανς Μπόθα, είναι 74 ετών και όχι μόνο δεν είναι κλεισμένη στο σπίτι, αλλά προπονεί τον Γουέιν φαν Νίκερκ, δηλαδή τον πιο γρήγορο άνθρωπο στα 400μ. στον πλανήτη.

Η Μπόθα ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα το 1960 και δηλώνει πως θέλει να συνεχίσει για χρόνια ακόμα. Το γεγονός πως χαίρει άκρας υγείας η ίδια το εξηγεί λέγοντας πως ίσως οφείλεται στην συνεχή συναναστροφή της με τόσο νέους ανθρώπους.

«Είναι πολύ δεμένοι με τον Γουέιντ. Δουλεύουν εξαιρετικά μαζί. Ο Γουέιντ την σέβεται και ξέρει ότι αν ακούει τις οδηγίες της θα πετύχει», δηλώνει άνθρωπος που γνωρίζει και τους δύο. Η Μπόθα είναι εξαιρετικά αυστηρή και δεν επιτρέπει στους αθλητές της να της... πάρουν τον αέρα.

Δείτε τις αντιδράσεις της, στη νίκη του Νίκερκ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ ο Φαν Νίκερκ

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!