Μία κούρσα για το μετάλλιο ο Κοκκαλάνης

Διατηρεί ακόμη τις ελπίδες για το χάλκινο μετάλλιο ο ιστιοπλόος Βύρων Κοκκαλάκης

Μονάχα η κούρσα μεταλλίων, την Κυριακή, απομένει στη μάχη που δίνει ο Βύρων Κοκκαλάνης για να είναι στο βάθρο των RS:X.

Ο Έλληνας σέρφερ δεν είχε καλή απόδοση στην τέταρτη ημέρα του αγωνίσματος, τερματίζοντας 12ος, 11ος και 10ος στις τρεις ιστιοδρομίες. Μάλιστα έπεσε πέμπτος στη γενική κατάταξη, πίσω από τον Γάλλο Λε Κοκ. Επειδή πάντως ο τρίτος, ο Πολωνός Μίσκα, πήγε ακόμη χειρότερα από τον Κοκκαλάνη η διαφορά που τους χωρίζει μειώθηκε στους 8 βαθμούς ποινής (70 έναντι 78 - ενδιάμεσα ο Γάλλος με 72) και υπάρχουν πιθανότητες, αφού στην τελευταία διαδρομή οι πόντοι διπλασιάζονται.

Ο Ολλανδός Ραϊσελμπέργκ και ο Βρετανός Ντέμπσεϊ που μοιράζοντας τις πρώτες δύο θέσεις δεν απειλούνται και θα κατακτήσουν το χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, η Γκέλυ Σκαρλάτου ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς με τη 19η θέση γενική (172 βαθμοί ποινής), αφού στη medal race παίρνουν μέρος μονάχα τα πρώτα δέκα σκάφη. Η Ελληνίδα ήταν 16η, 20η και 16η στις τρεις ιστιοδρομίες της Παρασκευής.

Στα 470 το πλήρωμα των Παύλου Καγιαλή - Παναγιώτη Μάντη παραμένει πολύ ψηλά, παρά τη 13η θέση στην τέταρτη ιστιοδρομία, τη μοναδική που διεξήχθη ως το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) λόγω καιρικών συνθηκών. Το ελληνικό σκάφος είναι στην τέταρτη θέση με 18 βαθμούς ποινής, στο -1 από το βρετανικό δίδυμο που κατέκτησε την πρωτιά στην ιστιοδρομία.

Σπορ

Το ΟΑΚΑ γερνάει

Η πρόσφατη φωτιά στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ ήταν η αφορμή για ένα εις βάθος ρεπορτάζ του Contra.gr και της Μαρίας Καούκη σχετικά με το τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας.

Ήμουν Μέσα

Όταν μας έφτυναν στο Αμπντί Ιπεκτσί

Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει 41 φορές στην Ευρωλίγκα στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται την πρώτη μονομαχία τους. Όταν ο Ιωαννίδης θύμιζε τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.