Μπολτ για Νίκερκ: "Τον πάω μια κόντρα"!

Ο Γιουσέιν Μπολτ προκαλεί τον Νίκερκ στην κούρσα του αιώνα.

Μπολτ για Νίκερκ: "Τον πάω μια κόντρα"!

Ο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος κατέκτησε στο Ρίο, το τρίτο συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 100μ. εντυπωσιάστηκε με το παγκόσμιο ρεκόρ του φαν Νίκερκ στα 400μ, κάτι που φάνηκε άλλωστε και από την αντίδρασή του.

Εντυπωσιάστηκε μεν, αλλά δεν έμεινε εκεί. Νέο στόχο του Τζαμαϊκανού σπρίντερ αποτελεί μια κούρσα 300μ. με τον Νοτιοαφρικανό. «Ελπίζω την επόμενη σεζόν, αν είναι σε καλή κατάσταση και ο προπονητής μου το επιτρέψει, να έχουμε την ευκαιρία να τρέξουμε. Θα ήθελα πραγματικά να τον ανταγωνιστώ στα 300 μ., θα ήταν πολύ καλός αγώνας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, ο Νίκερκ δεν είναι ικανός μόνο στα 400μ., αφού έτρεξε τα πρώτα 200μ. της κούρσας του σε 19.94''. «Δεν υπάρχει περίπτωση να με κερδίσει στα 200μ. Δεν ανησυχώ γι' αυτό», απάντησε ο Μπολτ.

Ένας αντίστοιχος αγώνας είχε γίνει το 1996. Τότε, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στα 100μ. Ντόνοβαν Μπέιλι και ο νικητής στα 200μ. και 400μ. αντίστοιχα, Μάικλ Τζόνσον έτρεξαν σε μία κούρσα 150 μέτρων για να διαπιστώνουν ποιος ήταν ο γρηγορότερος. Ο Μπέιλι προηγούνταν μέχρι τη στιγμή που ο Τζόνσον αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού. Ο αγώνας του δεν επαναλήφθηκε ποτέ.

Θυμηθείτε τις κούρσες τους στο Ρίο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Μπολτ δεν μπορούσε να πιστέψει το ρεκόρ του φαν Νίκερκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK