"O Γάλλος με... ντόπαρε, είμαι καθαρός"

Δολιοφθορά εις βάρος του καταγγέλλει ο αρσιβαρίστας Ιζάτ Αρτικόφ, από τον οποίο αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 69 κιλών.

"O Γάλλος με... ντόπαρε, είμαι καθαρός"

Ο Ιζάτ Αρτικόφ ελέγχθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, αλλά μία ημέρα μετά πέρασε στην αντεπίθεση ελπίζοντας πως θ' αθωωθεί.

Ο αρσιβαρίστας από το Κιργιστάν ήρθε τρίτος στην κατηγορία των 69 κιλών και ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιονικών. Ωστόσο στο δείγμα του εντοπίστηκε στρυχνίνη και τιμωρήθηκε με αφαίρεση της διάκρισής του και αποκλεισμό από τους Αγώνες.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ουδέποτε παραβίασε τους κανονισμούς κατηγορώντας αντίπαλό του, Μπερναρντέν Κινγκ Ματάμ ότι έριξε κάτι στο φαγητό του.

" Είναι άδικο. Ποτέ δεν ντοπαρίστηκα, κέρδισα δίκαια το μετάλλιο. Υποπτεύομαι τον Γάλλο αρσιβαρίστα ότι έριξε απαγορευμένες ουσίες στο ποτά ή το φαγητό μου. Όλη αυτή η φασαρία άρχισε με τις αμφισβητήσεις της νίκης μου", υποστήριξε.

Αλήθεια είναι πως ο Ματάμ, που κατετάγη όγδοος στην κατηγορία, κατήγγειλε δημόσια τους πέντε πρώτους αθλητές λέγοντας πως " αν η Παγκόσμια Ομοσπονδία πράξει σωστά, μπορώ να κερδίσω θέσεις, διότι οι πρώτοι πέντε δεν είναι καθαροί".

Μέχρι να φτάσει πάντως στο άλλο άκρο και να ντοπάρει συναθλητές του, η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πήρε στρυχνίνη για να ντοπαριστεί και έχασε το μετάλλιο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK