Οι ελληνικές συμμετοχές της 14ης ημέρας (19/8)

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η μεγάλη ελληνική ελπίδα για ένα μετάλλιο στην 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο. Δείτε τις ελληνικές συμμετοχές της Παρασκευής (19/8).

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του κλειστού στίβου για το 2016 στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, μετέχει τα ξημερώματα του Σαββάτου (02:30) στον τελικό του αγωνίσματος και φιλοδοξεί να πάρει μια θέση στο βάθρο.

Άλλωστε, η 26χρονη άλτρια έδειξε στον προκριματικό ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς επέλεξε να αρχίσει τις προσπάθειές της από τα 4,60 μέτρα, ύψος που έδινε την πρόκριση για τον τελικό. Η Στεφανίδη πέρασε αυτό το ύψος με την πρώτη προσπάθειά της και έκλεισε... θέση στον τελικό, δίνοντας υποσχέσεις γι' ανάλογη εμφάνιση και στον τελικό.

Στον στίβο υπάρχουν άλλες τρεις ελληνικές συμμετοχές την Παρασκευή, καθώς ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα λάβει μέρος στον τελικό των 50 χιλιομέτρων βάδην, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Παναγιώτα Τσινοπούλου θα δώσουν το "παρών" στον τελικό των 20 χιλιομέτρων βάδην.

Τέλος, ελληνική εκπροσώπηση υπάρχει και στη ρυθμική γυμναστική, αφού η Βαρβάρα Φίλιου θα αγωνιστεί στον προκριματικό του σύνθετου ατομικού.

Αναλυτικά το ελληνικό πρόγραμμα της Παρασκευής (19/8)

ΣΤΙΒΟΣ

Τελικός 50 χλμ. βάδην ανδρών

Ελληνική συμμετοχή: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

Ώρα: 14:00

Τελικός 20 χλμ. βάδην γυναικών

Ελληνικές συμμετοχές: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Παναγιώτα Τσινοπούλου

Ώρα: 20:30

Τελικός επί κοντώ

Ελληνική συμμετοχή: Κατερίνα Στεφανίδη

Ώρα: 2:30 Σαββάτου

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Σύνθετο ατομικό (προκριματικός)

Ελληνική συμμετοχή: Βαρβάρα Φίλιου

Ώρα: 16:20-23:50