Οριστική αναβολή στην κωπηλασία λόγω ανέμων

Οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των αγώνων της κωπηλασίας, με τους διοργανωτές να αποφασίζουν την οριστική αναβολή τους.

Οριστική αναβολή στην κωπηλασία λόγω ανέμων

Την αναβολή όλων των προκριματικών και των επαναληπτικών σειρών στην κωπηλασία που ήταν προγραμματισμένοι για την Κυριακή (7/8), κατά την 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, αποφάσισαν οι διοργανωτές, λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν στη Lagoa Rodrigo de Freitas.

Αρχικά είχαν μετατεθεί κατά μία ώρα, εν συνεχεία κατά δύο, για να αναβληθούν εν τέλει όλες οι κούρσες, συμπεριλαμβανομένης και της 3ης προκριματικής σειράς της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου, στην οποία μετείχαν οι Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Διονύσης Αγγελόπουλος.

Οι Έλληνες κωπηλάτες, τρίτο και τελευταίο πλήρωμα της κωπηλατικής αποστολής στο Ρίο ντε Τζανέιρο, θα πρέπει να περιμένουν τη νέα ενημέρωση σχετικά με το πότε θα διεξαχθούν οι κούρσες που αναβλήθηκαν.

Θυμίζουμε πως ήδη, την πρόκριση στη δωδεκάδα έχουν εξασφαλίσει από το Σάββατο (6/8) οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη στο διπλό σκιφ γυναικών, καθώς και η ελληνική τετράκωπος ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Παναγιώτη Μαγδανή, Στέφανο Ντούσκο, Σπύρο Γιάνναρο και Γιάννη Πέτρου.

Η αναβολή των προγραμματισμένων για σήμερα προκριματικών και επαναληπτικών δεν αποκλείεται να προκαλέσει αλλαγές στο συνολικό πρόγραμμα της κωπηλασίας.

Όπως είναι λογικό, λόγω των ανέμων δημιουργείται κυματισμός και ρεύματα στον υγρό στίβο, όπου διεξάγονται οι αγώνες, με αποτέλεσμα τις ακατάλληλες συνθήκες για το άθλημα της κωπηλασίας. Ήδη, από την πρεμιέρα, μία αγωνιστική βάρκα από τη Σερβία ανετράπη το Σάββατο (6/8) στη Lagoa Rodrigo de Freitas, με πολλούς αθλητές και αθλήτριες να ζητούν την αναβολή των αγώνων.

Η απάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FISA) ήταν πως οι συνθήκες είναι ίδιες για όλους τους αγωνιζόμενους.

Το χειρότερο απ όλα βέβαια είναι πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι καιρικές συνθήκες, με τον άνεμο να αποτελεί τον μεγαλύτερο αντίπαλο των κωπηλατών. Το γεγονός πάντως πως οι αγώνες επηρεάζονται τόσο πολύ από τον άνεμο καταδεικνύει πως το σημείο στο οποίο διεξάγονται οι αγώνες δεν είναι το καλύτερο δυνατό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

News 24/7

24MEDIA NETWORK