Παλεύουν για το μετάλλιο Κοκκαλάνης και 470

Ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RS:X και Καγιαλής/Μάντης στα 470 συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες μεταλλίου από την ιστιοπλοία. Ελπίζει και ο Μιτάκης.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι δίνουν τις δικές τους μάχες για την ολυμπιακή διάκριση στ' ανοικτά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι τέταρτος στη γενική κατάταξη των RS:X πριν από την τέταρτη ημέρα, αλλά απέχει 16 βαθμούς ποινής από τον τρίτο, τον Πολωνό Μίσκα, και μαζί με τα δικά του καλά πλασαρίσματα περιμένει ένα... δώρο για να μειώσει τη διαφορά. Ο Έλληνας σέρφερ είχε μια κακή 9η κούρσα, με αποτέλεσμα να κουβαλάει μαζί του το 12άρι. Στις προηγούμενες δύο ήταν 5ος και 8ος αντίστοιχα.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Γκέλυ Σκαρλάτου είναι 17η στη γενική κατάταξη με 120 βαθμούς ποινής, αφού είχε μια πολύ κακή 7η ιστιοδρομία.

Εξαιρετικά πηγαίνουν έως τώρα οι Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης στα 470. Το ελληνικό πλήρωμα είναι στην τρίτη θέση μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες με 9 βαθμούς ποινής και ελπίζει σε ακόμη καλύτερη συνέχεια. Μάλιστα στην 3η ιστιοδρομία πήρε την πρωτιά! Οι πρώτοι Κροάτες και οι δεύτεροι Αυστραλοί έχουν 4 και 7 βαθμούς ποινής αντίστοιχα.

Στα FINN ο Γιάννης Μιτάκης είχε δύο άσχημες κούρσες την Πέμπτη (13ος και 12ος) και έπεσε ένατος. Παρόλα αυτά οι 42 βαθμοί ποινής δεν του απαγορεύουν να ελπίζει μέχρι τέλους για το βάθρο, αφού από τον τρίτο Ούγγρο Μπέρετς τον χωρίζουν μονάχα οκτώ βαθμοί!

Τέλος στην κατηγορία Nacra 17 Mixed, η σημαιοφόρος Σοφία Μπεκατώρου και ο Μιχάλης Πατενιώτης είναι 14οι σε 20 σκάφη μετά από έξι ιστιοδρομίες. Είχαν δύο πολύ καλές (4οι και 5οι), αλλά και τρεις πολύ άσχημες (21οι, 21οι, 16οι), με αποτέλεσμα να έχουν 58 βαθμούς ποινής.

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!