Παρουσιάστηκε η Παραολυμπιακή ομάδα που θα πάει στο Ρίο

Παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου τελέστηκε την Τρίτη η παρουσίαση της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας που θα ταξιδέψει στο Ρίο.

Παρουσιάστηκε η Παραολυμπιακή ομάδα που θα πάει στο Ρίο

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην επίσημη παρουσίαση της παραολυμπιακής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Βραζιλία.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως όλοι έχουν κερδίσει την αναγνώριση του κόσμου με βάση τις επιτυχίες, αλλά και τον εμβληματικό τρόπο ζωής τους: " Οι ευχές όλων, σας συνοδεύουν στο Ρίο για μεγάλες επιτυχίες και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρετε με βάση το ήθος σας. Εκτός από τις ευχές έχετε κερδίσει ήδη την αναγνώριση όλων με τις επιτυχίες σας και το εμβληματικό τρόπο ζωής σας. Καλή επιτυχία. Είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για σας".

Το δικό της μήνυμα στην εκδήλωση της παραολυμπιακής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ρίο έστειλε η παρουσίαση του Ιμπραχίμ Αλ Χουσείν. Του Σύριου πρόσφυγα που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της κολύμβησης με την ομάδα των Ανεξάρτητων Παραολυμπιακών Αθλητών (IPA).

Ο Ιμπραχίμ Αλ Χουσεΐν κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του πλήθους, με την αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα.

" Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν να για πραγματοποιήσω το όνειρό μου και να ταξιδέψω στο Ρίο. Ιδιαίτερα την Παραολυμπιακή Επιτροπή, τον κ. Φουντουλάκη και τον κ. Κωστάρη. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα αγωνιστώ να είμαι αθλητής της Ελλάδας. Εύχομαι να πάρω μετάλλιο στο Ρίο και να το αφιερώσω στην Ελλάδα που είναι η μεγάλη μου αγάπη", τόνισε φανερά συγκινημένος και έδειξε το τατουάζ που έχει κάνει στο μπράτσο με τη σημαία της χώρας μας, αποδεικνύοντας το πόσο πολύ εκτιμάει την Ελλάδα και το μέρος στο οποίο ζει τα τελευταία χρόνια.

Εγκάρδιο "τετ α τετ" με τον Σύριο πρόσφυγα που θα συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την ομάδα των Ανεξάρτητων Παραολυμπιακών Αθλητών (IPA), είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αναχώρησή του από την επίσημη παρουσίαση της ελληνικής ομάδας.

" Εύχομαι να επιστρέψεις πάλι στην πατρίδα. Αλλά όταν γυρίσεις στη Συρία, να κουβαλάς μαζί σου και την Ελλάδα. Ο Θεός μαζί σου και καλή δύναμη", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τον αθλητή της κολύμβησης, Ιμπραχίμ Αλ Χουσείν.

" Σας ευχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια που μου έχει προσφέρει η Ελλάδα. Σας ευχαριστώ θερμά", απάντησε ο Αλ Χουσείν, ο οποίος ήταν ο αθλητής που παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο τον περασμένο Απρίλιο στον Ελαιώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

News 24/7

24MEDIA NETWORK